FileZilla-fouten: Het certificaat van de server is onbekend en ECONNREFUSED

Mogelijk wordt het volgende foutbericht weergegeven wanneer je probeert verbinding te maken met je gedeelde hostingaccount (cPanel ) via FileZilla (afbeelding):

Het certificaat van de server is onbekend. Controleer het certificaat zorgvuldig om na te gaan of de server kan worden vertrouwd.

Als je doorgaat na deze fout, wordt de volgende fout gegenereerd (afbeelding):

Fout: De gegevensverbinding kan niet tot stand worden gebracht: ECONNREFUSED - De verbinding is geweigerd door de server

Oplossingen

Als je deze fout wilt oplossen, moet je verbinding maken via sFTP of TLS uitschakelen in Sitebeheer van FileZilla.

Verbinding maken via sFTP

Deze oplossing is van toepassing op hostingaccounts die zijn gebaseerd op Linux (meer informatie).

Deze oplossing werkt alleen als je verbinding maakt met de primaire FTP-gebruiker.

1. Schakel SSH in op je account ( cPanel ).
  2. Gebruik in FileZilla de volgende informatie om verbinden te maken:
    VeldWat in te voeren...
    Hostsftp: // het IP -adres van je hostingaccount ( cPanel )
    Gebruikersnaam en wachtwoordDe gebruikersnaam en het wachtwoord van je hostingaccount
    Poort22
filezilla tls -instellingen

TLS uitschakelen in Sitebeheer

Deze oplossing werkt voor elke FTP-gebruiker.

1. Selecteer in het menu Bestand in FileZilla de optie Sitebeheer.
  2. Klik op Nieuwe site.
  3. Vul de volgende velden in en klik op Verbinden.
    VeldWat te doen...
    HostVoer het IP -adres ( cPanel ) van je hostingaccount in.
    ProtocolSelecteer FTP - File Transfer Protocol.
    VersleutelingSelecteer Gebruik platte FTP.
    InlogtypeSelecteer Normaal.
    Vragen naar een wachtwoordVoer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je hostingaccount in.
filezilla tls -instellingen