Vind SPAM -afzenders in WHM

Er zijn handige tools binnen WHM/cPanel om recente e -mails te bekijken die vanaf de server zijn verzonden en ook berichten die momenteel wachten om te worden verzonden in de wachtrij voor uitgaande e -mail. Als je deze tools wilt gebruiken, zoek je naar Mail Delivery Reports en Mail Queue Manager in het gedeelte E -mail van WHM.

1. Meld je aan bij WHM .
  2. Zoek naar de sectie E -mail met behulp van de zoekbalk in de linkerbovenhoek van WHM. Selecteer E -mailbezorgingsrapporten , kies een datumbereik en selecteer Rapport uitvoeren .

3. Nadat het rapport is verwerkt, kun je zien dat de e -mail is afgeleverd tijdens het aangevraagde datumbereik. Selecteer de koptekst Van -adres om het rapport te sorteren en een afzender te zoeken die mogelijk ongebruikelijke hoeveelheden e -mail verzendt.
  4. Als er geen e -mail wordt verzonden en zich opstapelt in de e -mailwachtrij, selecteer je Mail Queue Manager in de sectie E -mail van WHM. Selecteer een datumbereik en klik op Rapport uitvoeren .
  5. Als het rapport eenmaal is verwerkt, kun je de e -mailwachtrij zien gedurende het aangevraagde datumbereik. Selecteer de koptekst Van -adres om het rapport te sorteren en een afzender te zoeken die mogelijk ongebruikelijke hoeveelheden e -mail verzendt.

Bekijk je rapport

Let bij het bekijken van deze rapporten op een grote hoeveelheid e -mail die afkomstig is van één afzender en onderneem actie om te voorkomen dat die e -mail wordt verzonden.

• Overmatige hoeveelheid e -mails van een herkend e -mailaccount op de server kan erop wijzen dat het wachtwoord is gehackt. Om dit tegen te gaan, moet je het wachtwoord van het betreffende account bijwerken naar een sterk, willekeurig wachtwoord .
  • Overmatige e -mails naar een herkend doorstuuraccount op de server kunnen erop wijzen dat dit doorstuuraccount wordt overspoeld met e -mail. Dit kan ertoe leiden dat de server wordt geblokkeerd voor het verzenden van e -mail naar de bestemming (zoals Gmail). We raden aan om accounts voor het doorsturen van e -mail van de server te verwijderen, aangezien deze gemakkelijk kunnen worden misbruikt.
    Overmatige e -mails van [cpanelusername]@[server.host.name] worden verzonden vanuit een script binnen een bepaald cPanel -account. Dit kan een verkeerd geconfigureerde CMS of een schadelijk bestand zijn.
    Overmatige e -mails van root@[server.host.name] worden verzonden vanaf een rootproces op de server, zoals waarschuwingen van WHM of CSF. Controleer de e -mailinstellingen van alle toepassingen die je hebt geïnstalleerd en deze gebieden van WHM om er zeker van te zijn dat de server alle meldingen naar geldige e -mailadressen verzendt:

Basis WebHost Manager® -instellingen Systeem bewerken E -mailvoorkeuren Contactbeheerder Alle resellers e -mailen Alle gebruikers e -mailen

Verwante stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .