Webbouwer Help

Foto toevoegen of vervangen

Goede foto's op je website trekken de aandacht van je bezoekers en zetten ze aan om je inhoud te verkennen. Zoals hieronder uitgelegd, kun je foto's toevoegen aan de koptekstsectie, maar ook aan andere secties op je pagina. Er is geen limiet voor de bestandsgrootte, maar het bestand moet de indeling .png of .jpeg/.jpg hebben voordat het geüpload kan worden.

Opmerking: Deze stappen kunnen worden gebruikt om een foto toe te voegen of een bestaande foto te vervangen. Als je liever een effen kleur gebruikt voor de eerste sectie, zie De omslagfoto vervangen door een effen kleur.

1. Klik op Bewerken/Website bewerken.
  2. Klik op een willekeurige andere sectie dan Contact opnemen of voetteksten.
  3. Als je op de eerste sectie (de koptekst) klikt, klik je op Omslagafbeelding in het deelvenster Koptekst.
    Klik op de knop Omslagafbeelding
  4. Klik bij andere secties die foto‘s bevatten op de foto‘s die je wilt vervangen.
    Klik op Sectiefoto
  5. Gebruik het rechterdeelvenster om:
    • Een nieuwe foto toe te voegen door op het deelvenster Mijn afbeeldingen te klikken, op de knop Toevoegen te klikken en te navigeren naar de foto die je wilt gebruiken. (Om meerdere afbeeldingen tegelijk toe te voegen tik je elke afbeelding aan (mobiele telefoon of tablet) of klik je op elke afbeelding terwijl je Ctrl of Command ingedrukt houdt (desktop computer).
    • Vervang een foto door eentje die je al geüpload hebt door er op te klikken in het fotoraster bij Mijn afbeeldingen.
      Klik op de vervangende foto

Opmerking: Je kunt ook op Roaltyvrije afbeeldingen onder de knop Mijn afbeeldingen klikken om een royaltyvrije foto te gebruiken. Zie Een royaltyvrije foto kiezen.

6. Klik op de pijl naar links om terug te gaan naar het deelvenster Afbeelding bewerken om een foto bij te snijden of te draaien. Zie Foto bewerken.
  7. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Als je dus klaar bent, klik je op Voorbeeld om de resultaten te bekijken, en als je dat wilt kun je één van je andere domeinen gebruiken of een nieuwe kopen.
  8. Als je gereed bent om de wijzigingen te publiceren, klik je op Site publiceren (mobiele telefoon) of Publiceren (pc/tablet).