Fouten door gemengd content in WordPress corrigeren

Als je onlangs een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd, dan zie je mogelijk een nieuwe waarschuwing in je browser als je naar je website gaat of worden een aantal afbeeldingen mogelijk minder goed weergegeven. Aangezien je WordPress-website nu gebruik maakt van HTTPS, wordt deze waarschuwing mogelijk veroorzaakt door foutmeldingen voor gemengde content. Deze foutmeldingen verschijnen wanneer elementen van een door SSL beveiligde website (HTTPS) over een onveilige connectie (HTTP) worden geladen. Denk aan ingesloten afbeeldingen, video's, scripts of iframes. Je krijgt mogelijk rode waarschuwingen over de foutmelding voor gemengde content te zien als je problemen van je website probeert op te lossen door ontwikkelaarstools voor de foutmelding voor gemengde content te gebruiken.

foutmelding gemengde content

Lees hier hoe je dit probleem oplost met de plug-in Really Simple SSL.

Opmerking: Je kunt het probleem ook oplossen door het .htaccess-bestand te bewerken in de hosting van Linux of het web.config-bestand in Windows.

1. Installeer de plug-in.
  2. De plug-in activeren.
  3. Er verschijnt een pop-upvenster met de vraag of je SSL wilt activeren.
    Waarschuwing: het is niet mogelijk om een SSL-certificaat te installeren met deze plug-in.
  4. Laat in het veld voor hostingprovider Optioneel: selecteer je hostingprovider geselecteerd staan en selecteer vervolgens SSL activeren!
  5. Klik op het vakje Oplossing voor gemengde content als dit nog niet is aangevinkt. Selecteer of wis de andere selectievakjes voor wat relevant is voor je website
  6. Selecteer Inschakelen en daarna Opslaan en doorgaan.
  7. In de volgende sectie worden er aanvullende plug-ins aangeboden die gericht zijn op privacy. Je kunt ervoor kiezen om deze te installeren of selecteer Overslaan om verder te gaan.
  8. Selecteer Voltooien en ga door met het controleren van je site om zeker te zijn dat je afbeeldingen goed worden weergegeven.

Ontbreken de afbeeldingen nog steeds?

1. Selecteer het tabblad Instellingen bovenaan de pagina.
  2. Selecteer SSL aan de linkerkant en vervolgens doe je het volgende in de sectie Gemengde content:
    • Schakel Oplossing voor gemengde content - init hook in als de standaardoplossing voor gemengde content je front-endprobleem met gemengde content niet oplost.
    • Schakel Oplossing voor gemengde content - back-end in als er sprake is van gemengde content bij het beheerdersgedeelte van je WordPress-website.
  3. Selecteer Opslaan onderaan de pagina.

De fouten met gemengde content zouden nu opgelost moeten zijn, waardoor de afbeeldingen juist worden geladen.