Webbouwer Help

Google Analytics toevoegen aan mijn site

Als je de trackingservice Google Analytics toevoegt aan je website, kun je precieze gegevens bekijken over de bezoekers van je site, vanaf welke plek ze je site hebben bezocht en hoe ze je site gebruiken.

Opmerking: je moet een Google Analytics-account aanmaken voordat je verder kunt gaan met de onderstaande stappen.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op Bewerken/Site bewerken.
  3. Klik op het deelvenster Site-instellingen.
    klik op het deelvenster Site-instellingen
  4. Klik op Google Analytics > Aanmelden bij Google Analytics.
    Klik op Aanmelden.
  5. Klik op de Google-pagina die wordt geopend op Aanmelden > Analytics en voer je wachtwoord in.
  6. Op de startpagina van Google Analytics klik je links onderaan op Beheerder (het tandwielpictogram).
    Klik op het tandwielpictogram van Beheerder
  7. Selecteer je site in de kolommen Account en Property en klik op Trackingcode in de kolom Property.
    Klik op Trackingcode
  8. Kopieer de Tracking-ID die wordt weergegeven.
    Kopieer Tracking-ID
  9. Ga terug naar het deelvenster Google Analytics en plak de code in het veld Tracking-ID.
  10. Sluit het deelvenster Google Analytics door Klik op de pijl die naar links wijst twee keer op de pijl te klikken en terug te gaan naar je hoofdscherm.
  11. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen, dus klik op Site publiceren of Publiceren.
  12. Wacht 24 uur. Meld je aan bij je Google Analytics-account en bekijk de statistieken en afbeeldingen voor het webverkeer van je site.
    De Analytics-gegevens van je site