Herstel geweigerde e -mail met een terugstuurfout

Er zijn vele redenen verzonden e-mail kan terug te komen afgewezen met een bounce fout. Wanneer dit gebeurt, moet je je fout vinden om te begrijpen wat er is gebeurd en hoe je het probleem kunt oplossen.

Opmerking: deze voorbeelden gebruiken het domein coolexample.com en het e -mailadres holly@ - vervang deze door je eigen informatie.

Dit zijn de meest voorkomende foutmeldingen. Selecteer een bounce -type om de fouten en oplossingen te zien:

Veelvoorkomende e -mail wordt teruggestuurd

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
421 Server tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw. IB101 De e -mailwachtrij heeft een hoger e -mailvolume dan normaal. Probeer het later opnieuw.

Ontvanger stuitert

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
Accountopslaglimiet Het account van de ontvanger heeft de opslaglimiet bereikt en kan op dit moment geen e -mail ontvangen. De ontvanger moet zijn postvak IN of de ontvangende map leegmaken om ruimte te maken voor meer e -mail.
Account bestaat niet Het e -mailadres dat je hebt verzonden, bestaat niet. Controleer of het e -mailadres van de ontvanger correct is ingevoerd.
Account uitgeschakeld Het ontvangende account bestaat, maar de mogelijkheid om e -mail te ontvangen is uitgeschakeld. Deze accounts blijven doorgaans permanent uitgeschakeld, maar je kunt proberen de e -mail later opnieuw te verzenden.
Time -out bij levering Dit kan verschillende redenen hebben. Probeer het later opnieuw.
Dit bericht is in een lus: het heeft al mijn Bezorgd-aan-regel. (#5.4.6) Het account van de geadresseerde stuurt dit bericht door in een lus. Dit wordt meestal veroorzaakt door dat de geadresseerde twee adressen heeft die naar elkaar doorsturen. De geadresseerde moet de instellingen voor doorsturen corrigeren.

Ongeldige ontvanger wordt teruggestuurd

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
550 Geadresseerde niet gevonden. De geadresseerde is geen geldig e -mailadres. Verwijder de ongeldige ontvanger uit je e -mail.
451 Sorry, ik kon geen SMTP -verbinding maken. Ik ga het niet nog een keer proberen; dit bericht staat te lang in de wachtrij.

Het e -mailadres van de ontvanger is verkeerd gespeld.

Het kan ook zijn dat de provider van de geadresseerde berichten vanaf dit e-mailadres heeft geblokkeerd.

Controleer het e-mailadres op fouten.

Als je naar een groep verzendt, moet je contact opnemen met elk adres afzonderlijk om te bepalen wie de fout veroorzaakt.

Terug naar boven

Afzender wordt teruggestuurd

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
535 Verificatie niet toegestaan op IBSMTP -servers. IB401 Verificatie is niet toegestaan voor inkomende e -mail. Dit gebeurt wanneer je onjuiste instellingen voor de uitgaande SMTP -server hebt in je e -mailclient (zoals Outlook of Gmail). Stel je e -mailclient in met de volgende SMTP -serverinstelling, smtpout.secureserver.net.
550 holly@coolexample.com Blanco Van: adressen zijn niet toegestaan. Geef een geldige Van op. IB501 Het e -mailbericht "van" is leeg. Voeg een geldig Van-adres toe en probeer het e-mailbericht opnieuw te verzenden.
550 holly@coolexample.com IP -adressen zijn niet toegestaan als Van: -adres. Geef een geldige Van op. IB502 E -mailberichten kunnen niet "vanaf" een IP -adres worden verzonden. Voeg een geldig Van-adres toe en probeer het e-mailbericht opnieuw te verzenden.
550 coolexample.com Van: Het domein is ongeldig. Geef een geldige Van: IB506 op Het domein heeft geen geldige MX -records of een IP -adres, of er waren problemen tijdens het zoeken naar DNS toen de e -mail werd verzonden. Controleer of je verzendt vanaf een geldig domein. Controleer vervolgens of het domein geldige DNS -records heeft door je zonebestand te controleren. Als de DNS niet geldig is, moet dit worden opgelost voordat je de e -mail opnieuw verzendt.
550 holly@coolexample.com Ongeldige SPF -record. Controleer je SPF -instellingen en probeer het opnieuw. IB508 Het domein van het verzendende e -mailadres heeft een SPF -record dat de verzendende e -mailserver niet autoriseert om e -mail te verzenden vanaf het domein. Wijzig het SPF -record zodat het de server bevat die je probeert te verzenden of het SPF -record uit het domein wilt verwijderen.
421 Tijdelijk afgewezen. Omgekeerde DNS voor dit IP -adres is mislukt. IB108 Het IP -adres dat e -mail probeert te verzenden, heeft geen omgekeerde DNS -instelling of de DNS -lookup is mislukt. Controleer of het verzendende IP -adres omgekeerde DNS -instellingen heeft voordat u de e -mail opnieuw verzendt. GoDaddy beheert omgekeerde DNS bij het gebruik van onze e -mailservices. We bieden geen ondersteuning voor aangepaste omgekeerde DNS.

Content wordt teruggestuurd

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
552 Dit bericht is afgewezen omdat de inhoud door de internetgemeenschap als spam is beoordeeld. IB212 Het e -mailbericht bevat een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters is opgevangen als spam.

Voeg een optie toe om je af te melden voor je berichten. Controleer vervolgens je verzendlijsten om er zeker van te zijn dat je alleen verzendt naar ontvangers die ervoor hebben gekozen om je e -mail te ontvangen. Als je denkt dat dit bericht ten onrechte als spam is gemarkeerd, vraag je dan om een kopie van het oorspronkelijke bericht dat wordt verzonden en meld je vervolgens de terugstuurfout.

Je moet er ook voor zorgen dat alle links in de e -mail naar geldige bestemmingen gaan die vrij zijn van malware en phishing.

552 Virus geïnfecteerd bericht afgewezen. IB705 Het e -mailbericht met een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters wordt opgevangen als mogelijk virus.

Voeg een optie toe om je af te melden voor je berichten. Controleer vervolgens je verzendlijsten om er zeker van te zijn dat je alleen verzendt naar ontvangers die ervoor hebben gekozen om je e -mail te ontvangen. Als je denkt dat dit bericht ten onrechte als spam is gemarkeerd, vraag je dan om een kopie van het oorspronkelijke bericht dat wordt verzonden en meld je vervolgens de terugstuurfout.

Je moet er ook voor zorgen dat alle links in de e -mail naar geldige bestemmingen gaan die vrij zijn van malware en phishing.

552 Bericht geweigerd vanwege spam- of virusinhoud Het e -mailbericht bevat een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters is opgevangen als spam.

Deze fout wordt veroorzaakt door het verzenden van uitgaande e -mail waarbij de geadresseerden geen verzoek hebben ingediend om e -mail van u te ontvangen. We raden af om uitgaande e -mail te verzenden vanaf onze e -mailplatforms. ( Meer informatie over best practices voor e -mailmarketing .)

Je moet er ook voor zorgen dat alle links in de e -mail naar geldige bestemmingen gaan die vrij zijn van malware en phishing.

Tariefbeperkende bounces

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
452 Dit bericht bevat te veel geadresseerden. Verminder het aantal geadresseerden en probeer het opnieuw. IB605 Het bericht heeft geprobeerd te veel geadresseerden te mailen. Verminder het aantal geadresseerden en probeer het opnieuw.
421 Verbinding geweigerd, te veel sessies van dit IP -adres. Verlaag het aantal gelijktijdige sessies. IB007 Dit IP -adres heeft momenteel te veel openstaande sessies. Verlaag het aantal openstaande sessies en probeer het opnieuw.
554 Dit IP -adres is tijdelijk geblokkeerd vanwege pogingen om te veel berichten te verzenden met inhoud die door de internetgemeenschap als spam wordt beoordeeld. IB110 Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel berichten te verzenden met inhoud die als spam wordt beoordeeld en is al een uur geblokkeerd. Als je geen spam verzendt, moet je contact opnemen met je internetserviceprovider (ISP) om te achterhalen waarom je IP -adres zoveel e -mails verzendt. Het probleem wordt veroorzaakt door iets in je systeem en je moet het probleem oplossen.
554 Dit IP -adres is voor vandaag geblokkeerd vanwege pogingen om te veel berichten te verzenden met inhoud die door de internetgemeenschap als spam wordt beoordeeld. IB111 Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel berichten te verzenden met inhoud die als spam wordt beoordeeld en is voor de rest van de dag geblokkeerd. Controleer de inhoud van je bericht en probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is tijdelijk geblokkeerd vanwege pogingen om te veel ongeldige geadresseerden te verzenden. IB112 Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel ongeldige geadresseerden te mailen en is al een uur geblokkeerd. Controleer je lijst met ontvangers en probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is vandaag geblokkeerd vanwege pogingen om te veel ongeldige geadresseerden te mailen. IB113 Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel ongeldige geadresseerden te mailen en is voor de rest van de dag geblokkeerd. Controleer je lijst met ontvangers en probeer het later opnieuw.
550 Dit IP -adres heeft dit uur te veel berichten verzonden. IB504 Dit IP -adres heeft het maximale aantal toegestane berichten voor dat uur bereikt. Probeer het later opnieuw.
550 Dit bericht heeft het maximale aantal berichten per sessie overschreden. Open een nieuwe sessie en probeer het opnieuw. IB510 Dit IP -adres heeft het maximumaantal toegestane berichten voor die sessie bereikt. Probeer het later opnieuw.
550 Dit IP -adres heeft dit uur te veel naar te veel geadresseerden verzonden. IB607 Dit IP -adres heeft het maximumaantal toegestane ontvangers voor dat uur bereikt. Probeer het later opnieuw.

Terug naar boven

Externe blokkeerlijst (RBL) wordt teruggestuurd

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
554 RBL Afwijzen. Dit IP -adres is geblokkeerd voor onze interne RBL. Volg de link in de retourzending om een verzoek in te dienen om dit IP -adres te verwijderen.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres heeft een slechte reputatie bij Cloudmark Sender Intelligence (CSI). IB103 Dit IP -adres heeft een slechte reputatie bij Cloudmark Sender Intelligence (CSI). Volg de link in de retourzending om de reputatie van het verzendende IP -adres in Cloudmark Sender Intelligence te controleren.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Spamhaus -blokkadelijst (SBL). IB104 Dit IP -adres staat op de Spamhaus -blokkadelijst. Controleer of het IP -adres op de Spamhaus -blokkadelijst staat.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Exploits Block List (XBL). IB105 Dit IP -adres staat op de Spamhaus -blokkadelijst met exploits. Controleer of het IP -adres op de Spamhaus -blokkadelijst staat .
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Policy Block List (PBL). IB106 Dit IP -adres staat op de blokkeerlijst van het Spamhaus -beleid. Controleer of het IP -adres op de blokkeerlijst van het Spamhaus -beleid staat .

Microsoft 365 wordt teruggestuurd

Bounce -fout Oorzaak van de fout Oplossing
5.1.1 RESOLVER.ADR. ExRecipNot Found; niet gevonden Er zijn vermeldingen in de cache van de bijnamenlijst, of je hebt je bijnaamcachebestand verwijderd. Probeer items in de cache te wissen uit je bijnaamlijst of je bijnaamcachebestand te verwijderen. Lees meer van Microsoft .
550 5.4.1 Adres ontvanger geweigerd: Toegang geweigerd. ZOALS (201806281) Het adres wordt niet herkend door het ontvangende systeem, zoals e -mail die aankomt op een verkeerde server vanwege een DNS -probleem, of het adres van de ontvanger is niet ingesteld om e -mail te ontvangen. Zorg ervoor dat je het juiste e -mailadres hebt ingevoerd. Controleer of het domein en de MX -records van de geadresseerden correct zijn geconfigureerd voor Microsoft 365. Zie dit Microsoft -artikel voor meer informatie.
550 5.1.8 Toegang geweigerd, slechte uitgaande afzender. Slechte uitgaande afzender - Berichten die vanaf het Microsoft 365 -e -mailaccount worden verzonden, zijn mogelijk in strijd met het antispambeleid van Microsoft . Controleer of de berichten opzettelijk via het e -mailadres zijn verzonden en dien vervolgens een verzoek in om de blokkering van e -mail op te heffen .
550 5.7.705 Service niet beschikbaar. Toegang geweigerd, tenant heeft de drempelwaarde overschreden. Huurder heeft drempelwaarde overschreden - Er zijn berichten verzonden door de organisatie Microsoft 365 die mogelijk het antispambeleid van Microsoft schenden. Controleer of de berichten opzettelijk via het e -mailadres zijn verzonden en neem contact op met een GoDaddy -gids voor hulp bij het deblokkeren van het adres.
Je organisatie staat geen externe doorverwijzing toe. Standaard staat Microsoft het doorsturen naar externe e -mailadressen niet toe. Bewerk je uitgaande spamfilterbeleid .
550 5.7.708 Service niet beschikbaar. Toegang geweigerd, verkeer van dit IP -adres niet geaccepteerd Je verzendt vanaf bekende IP -adressen met een lage reputatie. Je hebt mogelijk ook een nieuwe versie of proefversie van Microsoft 365. Vul het bezwaarschrift in op sender.office.com of neem contact op met je internetprovider (ISP) om dit te doen.

Terug naar boven