Herstel geweigerde e -mail met een terugstuurfout

Als je een e -mail verzendt en deze niet kan worden afgeleverd bij de ontvanger, wordt deze teruggestuurd met een foutmelding. Als je e -mail is teruggestuurd, zoek dan naar het foutbericht dat je hebt ontvangen om de oplossing te zien.

Opmerking: deze voorbeelden gebruiken het domein coolexample.com en het e -mailadres jane@coolexample.com - vervang deze door je eigen informatie.

Gebruik Ctrl+F (of Command+F op een Mac) om te zoeken naar de code van je fout, of selecteer een type terugsturen voor een lijst met veelvoorkomende fouten en oplossingen.

Voorbeeld: Als je retourzending zegt: "552 Bericht geweigerd vanwege spam- of virusinhoud", zoek dan naar foutcode "552".

Ontvanger stuitert

Dit zijn retourzendingen die worden veroorzaakt door problemen met het e -mailadres of account van de ontvanger.

Bounce -foutOorzaakOplossing
AccountopslaglimietHet account van de ontvanger heeft de opslaglimiet bereikt en kan momenteel geen e -mail ontvangen. De ontvanger moet berichten uit zijn postvak IN of de ontvangende map verwijderen om ruimte vrij te maken voor meer e -mail.
Account bestaat nietHet e -mailadres dat je hebt verzonden, bestaat niet.Controleer of het e -mailadres van de ontvanger correct is ingevoerd.
Account uitgeschakeldHet ontvangende account bestaat, maar de mogelijkheid om e -mail te ontvangen is uitgeschakeld.Deze accounts blijven doorgaans permanent uitgeschakeld, maar je kunt proberen de e -mail later opnieuw te verzenden.
Time -out bij leveringDit kan verschillende redenen hebben.Probeer het later opnieuw.
Dit bericht is in een lus: het heeft al mijn Bezorgd-aan-regel. (#5.4.6)Het account van de geadresseerde stuurt dit bericht door in een lus.Dit komt vaak doordat de ontvanger twee adressen heeft die naar elkaar worden doorgestuurd. Ze moeten hun doorstuurinstellingen corrigeren.

Terug naar boven

Ongeldige ontvanger wordt teruggestuurd

Als het e -mailadres van de ontvanger ongeldig is of verkeerd is gespeld, kun je deze foutmeldingen krijgen.

Bounce -foutOorzaakOplossing
550 Geadresseerde niet gevondenDe geadresseerde is geen geldig e -mailadres.Verwijder de ongeldige ontvanger uit je e -mail.
451 Sorry, ik kon geen SMTP -verbinding maken. Ik ga het niet nog een keer proberen; dit bericht staat te lang in de wachtrij.

Het e -mailadres van de geadresseerde is verkeerd gespeld of de e -mailprovider van de geadresseerde heeft het verzenden vanaf jouw adres geblokkeerd.

Zorg ervoor dat het e -mailadres van de ontvanger geldig is en correct is gespeld.

Als je naar een groep verzendt, moet je contact opnemen met elk adres afzonderlijk om te bepalen wie de fout veroorzaakt.

Terug naar boven

Afzender wordt teruggestuurd

Dit zijn retourzendingen die worden veroorzaakt door problemen met het e -mailadres of account van de afzender.

Bounce -foutOorzaakOplossing
535 Verificatie niet toegestaan op IBSMTP -servers. IB401Verificatie is niet toegestaan voor inkomende e -mail. Dit gebeurt wanneer je onjuiste instellingen voor de uitgaande SMTP -server hebt ingesteld in je e -mailclient, zoals Outlook of Gmail.Stel je e -mailclient in met de SMTP -serverinstelling smtpout.secureserver.net .
550 jane@coolexample.com Blanco Van: adressen zijn niet toegestaan. Geef een geldige Van op. IB501Het e -mailbericht "van" -veld is leeg.Voeg een geldig Van-adres toe en probeer het e-mailbericht opnieuw te verzenden.
550 jane@coolexample.com IP -adressen zijn niet toegestaan als Van: -adres. Geef een geldige Van op. IB502E -mailberichten kunnen niet "vanaf" een IP -adres worden verzonden.Voeg een geldig Van-adres toe en probeer het e-mailbericht opnieuw te verzenden.
550 coolexample.com Van: Het domein is ongeldig. Geef een geldige Van: IB506 opHet domein heeft geen geldige MX -records of een IP -adres, of er waren problemen tijdens het zoeken naar DNS toen de e -mail werd verzonden.Controleer of je verzendt vanaf een geldig domein. Controleer vervolgens of het domein geldige DNS -records heeft door je zonebestand te controleren. Als de DNS niet geldig is, moet dit worden opgelost voordat je de e -mail opnieuw verzendt.
550 jane@coolexample.com Ongeldige SPF -record. Controleer je SPF -instellingen en probeer het opnieuw. IB508Het domein van het verzendende e -mailadres heeft een SPF -record dat de verzendende e -mailserver niet autoriseert om e -mail te verzenden vanaf het domein.Wijzig het SPF -record zodat het de server bevat die je probeert te verzenden of het SPF -record uit het domein wilt verwijderen.
421 Tijdelijk afgewezen. Omgekeerde DNS voor dit IP -adres is mislukt. IB108Het IP -adres dat e -mail probeert te verzenden, heeft geen omgekeerde DNS -instelling of de DNS -lookup is mislukt.Controleer of het verzendende IP -adres omgekeerde DNS heeft ingesteld voordat u de e -mail opnieuw verzendt. GoDaddy beheert omgekeerde DNS bij het gebruik van onze e -mailservices. We bieden geen ondersteuning voor aangepaste omgekeerde DNS.

Terug naar boven

Content wordt teruggestuurd

Als er problemen zijn met de inhoud van een e -mail, kun je deze fouten krijgen.

Bounce -foutOorzaakOplossing
552 Dit bericht is afgewezen omdat de inhoud door de internetgemeenschap als spam is beoordeeld. IB212Het e -mailbericht bevat een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters is opgevangen als spam.

Voeg een optie toe om je af te melden voor je berichten.

Controleer je verzendlijsten om er zeker van te zijn dat je alleen verzendt naar geadresseerden die ervoor hebben gekozen om je e -mail te ontvangen.

Als je denkt dat het bericht ten onrechte is gemarkeerd als spam, sla dan een kopie op van het oorspronkelijke bericht dat geprobeerd werd te verzenden en vervolgens meld de terugstuurfout .

Zorg ervoor dat alle links in de e -mail naar geldige bestemmingen gaan die vrij zijn van malware en phishing.

552 Virus geïnfecteerd bericht afgewezen. IB705Het e -mailbericht met een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters wordt opgevangen als mogelijk virus.

Voeg een optie toe om je af te melden voor je berichten.

Controleer je verzendlijsten om er zeker van te zijn dat je alleen verzendt naar geadresseerden die ervoor hebben gekozen om je e -mail te ontvangen.

Als je denkt dat het bericht ten onrechte is gemarkeerd als spam, sla dan een kopie op van het oorspronkelijke bericht dat geprobeerd werd te verzenden en vervolgens meld de terugstuurfout .

Zorg ervoor dat alle links in de e -mail naar geldige bestemmingen gaan die vrij zijn van malware en phishing.

552 Bericht geweigerd vanwege spam- of virusinhoudHet e -mailbericht bevat een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters is opgevangen als spam.

Deze fout wordt veroorzaakt door het verzenden van uitgaande e -mail waarbij de ontvangers geen verzoek hebben ingediend om e -mail van u te ontvangen. We raden af om uitgaande marketingmail vanaf onze e -mailplatforms te verzenden.

Zorg ervoor dat alle links in de e -mail naar geldige bestemmingen gaan die vrij zijn van malware en phishing.

Terug naar boven

Tariefbeperkende bounces

Je kunt een frequentiebeperkende bounceback krijgen als er in een bepaalde periode te veel herhaalde acties zijn geweest.

Bounce -foutOorzaakOplossing
452 Dit bericht bevat te veel geadresseerden. Verminder het aantal geadresseerden en probeer het opnieuw. IB605Het bericht heeft geprobeerd te veel geadresseerden te mailen.Verminder het aantal geadresseerden en probeer het opnieuw.
421 Verbinding geweigerd, te veel sessies van dit IP -adres. Verlaag het aantal gelijktijdige sessies. IB007Dit IP -adres heeft momenteel te veel openstaande sessies.Neem contact op met je e -mailprovider om het aantal openstaande sessies op je IP -adres te verminderen en probeer het vervolgens opnieuw.
421 Server tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw. IB101De e -mailwachtrij heeft een hoger e -mailvolume dan normaal.Probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is tijdelijk geblokkeerd vanwege pogingen om te veel berichten te verzenden met inhoud die door de internetgemeenschap als spam wordt beoordeeld. IB110Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel berichten te verzenden met inhoud die als spam wordt beoordeeld en is al een uur geblokkeerd.Als je geen spam verzendt, moet je contact opnemen met je internetserviceprovider (ISP) om te achterhalen waarom je IP -adres zoveel e -mails verzendt. Iets in je systeem veroorzaakt het probleem en je moet het probleem oplossen.
554 Dit IP -adres is voor vandaag geblokkeerd vanwege pogingen om te veel berichten te verzenden met inhoud die door de internetgemeenschap als spam wordt beoordeeld. IB111Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel berichten te verzenden met inhoud die als spam wordt beoordeeld en is voor de rest van de dag geblokkeerd.Controleer de inhoud van je bericht en probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is tijdelijk geblokkeerd vanwege pogingen om te veel ongeldige geadresseerden te verzenden. IB112Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel ongeldige geadresseerden te e -mailen en is al een uur geblokkeerd.Controleer je lijst met ontvangers en probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is vandaag geblokkeerd vanwege pogingen om te veel ongeldige geadresseerden te mailen. IB113Dit IP -adres heeft geprobeerd te veel ongeldige geadresseerden te e -mailen en is voor de rest van de dag geblokkeerd.Controleer je lijst met ontvangers en probeer het later opnieuw.
550 Dit IP -adres heeft dit uur te veel berichten verzonden. IB504Dit IP -adres heeft het maximale aantal toegestane berichten voor dat uur bereikt.Probeer het later opnieuw.
550 Dit bericht heeft het maximale aantal berichten per sessie overschreden. Open een nieuwe sessie en probeer het opnieuw. IB510Dit IP -adres heeft het maximumaantal toegestane berichten voor die sessie bereikt.Probeer het later opnieuw.
550 Dit IP -adres heeft dit uur te veel naar te veel geadresseerden verzonden. IB607Dit IP -adres heeft het maximumaantal toegestane ontvangers voor dat uur bereikt.Probeer het later opnieuw.

Terug naar boven

Externe blokkeerlijst (RBL) wordt teruggestuurd

Als de ontvanger op een blokkeerlijst staat, krijg je mogelijk een RBL -bounce.

Bounce -foutOorzaak Oplossing
554 RBL Afwijzen.Dit IP -adres is geblokkeerd voor onze interne RBL.Gebruik de link in de retourzending om een verzoek in te dienen om dit IP -adres te verwijderen.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres heeft een slechte reputatie bij Cloudmark Sender Intelligence (CSI). IB103Dit IP -adres heeft een slechte reputatie bij Cloudmark Sender Intelligence (CSI).Gebruik de link in de retourzending om de reputatie van het verzendende IP -adres in Cloudmark Sender Intelligence te controleren.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat vermeld op de Spamhaus Block List (SBL). IB104Dit IP -adres staat op de Spamhaus -blokkadelijst.Controleer of het IP -adres op de Spamhaus -blokkadelijst staat.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Exploits Block List (XBL). IB105Dit IP -adres staat op de Spamhaus -blokkadelijst met exploits.Controleer of het IP -adres op de Spamhaus -blokkadelijst staat.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Policy Block List (PBL). IB106Dit IP -adres staat op de blokkeerlijst van het Spamhaus -beleid.Controleer of het IP -adres op de blokkeerlijst van het Spamhaus -beleid staat .

Terug naar boven

Microsoft 365 wordt teruggestuurd

Dit zijn retourzendingen die specifiek zijn voor Microsoft 365 -e -mail.

Bounce -foutOorzaakOplossing
5.1.1 RESOLVER.ADR. ExRecipNot Found; niet gevondenEr zijn vermeldingen in de cache van de bijnamenlijst of je hebt je bijnaamcachebestand verwijderd.Probeer items in de cache te wissen uit je bijnaamlijst of je bijnaamcachebestand te verwijderen. Lees meer van Microsoft .
550 5.4.1 Adres ontvanger geweigerd: Toegang geweigerd. ZOALS (201806281)Het adres wordt niet herkend door het ontvangende systeem, zoals e -mail die aankomt op een verkeerde server vanwege een DNS -probleem, of het adres van de ontvanger is niet ingesteld om e -mail te ontvangen.Zorg ervoor dat je het juiste e -mailadres hebt ingevoerd. Controleer of het domein en de MX -records van de geadresseerden correct zijn geconfigureerd voor Microsoft 365. Zie dit Microsoft -artikel voor meer informatie.
550 5.4.3118 Bericht verlopen, verbinding gereset

50 4.4.318 De verbinding is abrupt verbroken
De ontvangende e -mailserver wil het bericht mogelijk niet accepteren omdat je domein niet is geverifieerd.Schakel DKIM in en voeg deze toe aan de DNS -instellingen van je domein.
550 5.1.8 Toegang geweigerd, slechte uitgaande afzender.Slechte uitgaande afzender - Berichten die vanaf het Microsoft 365 -e -mailaccount worden verzonden, zijn mogelijk in strijd met het antispambeleid van Microsoft . Controleer of de berichten opzettelijk via het e -mailadres zijn verzonden en dien vervolgens een deblokkeerverzoek in .
550 5.7.705 Service niet beschikbaar. Toegang geweigerd, tenant heeft de drempelwaarde overschreden.Huurder heeft drempelwaarde overschreden - Er zijn berichten verzonden door de organisatie Microsoft 365 die mogelijk het antispambeleid van Microsoft schenden. Controleer of de berichten opzettelijk via het e -mailadres zijn verzonden en neem contact op met een GoDaddy -gids voor hulp bij het deblokkeren van het adres.
Je organisatie staat geen externe doorverwijzing toe.Standaard staat Microsoft het doorsturen naar externe e -mailadressen niet toe.Bewerk je uitgaande spamfilterbeleid .
550 5.7.708 Service niet beschikbaar. Toegang geweigerd, verkeer van dit IP -adres niet geaccepteerdJe verzendt vanaf bekende IP -adressen met een lage reputatie. Je hebt mogelijk ook een nieuwe versie of proefversie van Microsoft 365.Vul het bezwaarschrift in op sender.office.com of neem contact op met je internetprovider (ISP) om dit te doen.

Terug naar boven