SSL-certificaten Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

HTTP versus HTTPS

HTTP, oftewel hypertext transfer protocol, is de manier waarop een webserver communiceert met browsers zoals Internet Explorer® en Mozilla Firefox®. Met HTTP kunnen bezoekers een site bekijken en informatie terugsturen naar de webserver.

HTTPS, hypertext transfer protocol secure, is HTTP via een beveiligde verbinding. Communicatie via een HTTPS -server wordt gecodeerd door een beveiligd certificaat dat bekend staat als een SSL. De versleuteling voorkomt dat derden de communicatie van en naar de server kunnen afluisteren.

Opmerking: alleen servers met hun eigen SSL kunnen HTTPS -verbindingen maken. De bezoeker van een site kan de verbinding niet versleutelen.

Als je een hostingaccount hebt met een SSL -verbinding die de verbinding versleutelt, kun je bezoekers automatisch doorverwijzen naar de HTTPS -versie van je site ( meer informatie ).