Gen 3 VPS en dedicated Servers Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

IIS 8 installeren (Windows 2012 r2)

Als je een op Windows gebaseerde server hebt, wil je deze waarschijnlijk vrijgeven aan internet om bijvoorbeeld websites te hosten. Om dat te doen, moet je de webserver van Microsoft, Internet Information Services (beter bekend als IIS), installeren.

1. Maak verbinding met je server via RDC .
  2. Klik in het menu Start op Serverbeheer .
    Windows 2012 Start -menu met Serverbeheer gemarkeerd
  3. Klik op Rollen en functies toevoegen .
    Serverbeheer met gemarkeerde link om rollen en functies toe te voegen
  4. Klik op de pagina Voordat je begint op Volgende .
  5. Selecteer op de pagina Installatietype Op rollen gebaseerd ... en klik vervolgens op Volgende .
  6. Op de Server selectie pagina, selecteert u de server die u wilt gebruiken en klik op Volgende.
  7. Selecteer op de pagina Serverfuncties Webserver (IIS) .
    De pagina Serverrollen waarop 'Webserver (IIS)' is geselecteerd
  8. Klik in het pop-upvenster op Functies toevoegen .
    Wizard Rollen en functies toevoegen
  9. Klik op Volgende.
  10. Selecteer op de pagina Functies de gewenste functies en klik op Volgende .
  11. Klik in de webserverrol (IIS) op Volgende .
  12. Over de rol Services pagina, selecteert u de rol die diensten u gebruik wilt maken en klik op Volgende.

Opmerking: je kunt op een rol klikken voor een beschrijving ervan of je kunt meer informatie krijgen van Microsoft .

13. Klik op Installeren .

Je server doorloopt nu het installatieproces voor IIS, wat even kan duren. Zodra dit is gebeurd, ontvang je een vlag in Serverbeheer.

Meldingsmenu van Serverbeheer geselecteerd

Volgende stap

• Start IIS door naar Starten te gaan > Serverbeheer > Tools > Internet Information Services (IIS) Manager .