MySQL -databases importeren via SSH

Op servers zonder een configuratiescherm (zoals cPanel of Plesk) is phpMyAdmin niet geïnstalleerd. Om databases te beheren zonder een bedieningspaneel, moet je de SSH -opdrachtregel gebruiken om .SQL -back -upbestanden te importeren.

1. Open het .SQL -bestand in een teksteditor om er zeker van te zijn dat het is geformatteerd voor gebruik van de juiste database. Er moet bovenaan een opdracht voor het gebruiken van een database staan, die verwijst naar de database die de geïmporteerde gegevens ontvangt. Als deze opdracht niet is opgenomen, kunt u deze toevoegen of gebruiken zodra u zich aanmeldt bij MySQL.
  2. Meld je aan bij SSH als de rootgebruiker. Zie als je niet weet hoe je dit moet doenVerbinding maken met mijn server met SSH (Secure Shell)
  3. Om je aan te melden bij MySQL, typ je mysql -u gebruikersnaam -p , waarbij gebruikersnaam je database -gebruikersnaam is.
  4. Als je Wachtwoord invoeren: ziet , voer je je wachtwoord voor die MySQL -gebruiker in.
  5. Als je de opdracht database gebruiken niet hebt opgenomen in het .SQL -bestand, selecteer je de doeldatabase van de import. Doe dit door gebruik database_naam te typen; en druk vervolgens op Enter .
  6. Typ SOURCE /path/to/sql/file.sql en druk vervolgens op Enter .
  7. Controleer het actieve importlogboek op fouten.
  8. Om te bevestigen dat de gegevens correct zijn geïmporteerd, typ je tabellen weergeven; en druk vervolgens op Enter .
  9. Typ select * from table ; en druk vervolgens op Enter . Je geïmporteerde MySQL -databasetabellen worden weergegeven.