MySQL -database importeren met SSH

Een Secure Shell (SSH) -verbinding kan worden gebruikt in plaats van phpMyAdmin om een SQL -back -upbestand naar je database te importeren. Het is een geavanceerde methode die kan helpen bij het importeren van grote SQL-bestanden en die nodig kan zijn bij het gebruik van zelfbeheerde VPS of Dedicated Servers omdat phpMyAdmin niet is geïnstalleerd.

Vereist: Je hebt het volgende nodig om deze stappen uit te voeren:
Opmerking: als je WordPress gebruikt, kun je de databasegegevens vinden in je wp-config.php-bestand.
  1. Upload het SQL -back -upbestand naar de server met FTP of Bestandsbeheer .
  2. Maak verbinding met je server of gedeelde hostingaccount via SSH .
  3. Gebruik de opdracht ls om bestanden en mappen weer te geven en cd en ../ om door mappen te bladeren totdat je in de map bent waarnaar je het back -upbestand hebt geüpload.
  4. Maak verbinding met MySQL met de volgende opdracht:
    mysql -h hostnaam -P poort -u gebruikersnaam -p database < backup.sql
    Opmerking: als je localhost voor je host gebruikt, moet je weglaten–h hostname en als je een standaardpoort (3306) hebt, kun je deze weglaten–P port een deel van de opdracht.
    • In de bovenstaande opdracht moet je het volgende vervangen:
      • hostnaam met je hostnaam.
      • poort met je MySQL -poortnummer. Tenzij het anders is gespecificeerd in je hostingaccount, is je poort 3306.
      • gebruikersnaam met je gebruikersnaam voor deze database.
      • database met de naam van de database die je wilt exporteren.
      • backup.sql met de naam van je back -upbestand.
  5. Selecteer Enter op je toetsenbord.
  6. Als de prompt Enter password: verschijnt, voer je je wachtwoord voor die databasegebruiker in.
    Opmerking: het wachtwoord is om veiligheidsredenen niet zichtbaar. Je ziet niets terwijl je typt of plakt.
  7. Selecteer Enter op je toetsenbord.

Het SQL -back -upbestand wordt nu geïmporteerd in je database.