Mijn website is gehackt. Wat moet ik doen?

Een gehackte website is erg frustrerend — het is lastig voor je bedrijf en bezoekers, en het verwijderen van een hack kan tijdrovend zijn. Laten we de snelste en gemakkelijkste manier bekijken om je website te repareren.

Laten we controleren of er waarschuwingen zijn

Als je " Deze site bevat malware & quot; of " De volgende site bevat schadelijke programma's & quot; in verband met je site is er zeker een probleem. Om verder te kijken, bezoek je een site zoals de Sucuri SiteCheck -scanner en voer je je domeinnaam in.

• Als je website is gehackt, zie je hier een waarschuwing.
  • Geen waarschuwing? Het is minder waarschijnlijk (maar nog steeds mogelijk) dat je website is gehackt.

Opmerking: Sucuri SiteCheck is een gratis scanner voor websitebeveiliging. Externe scanners hebben beperkte toegang en resultaten zijn niet gegarandeerd.

Je wachtwoorden wijzigingen

Als je site is gehackt, moet je al je wachtwoorden onmiddellijk wijzigen.

Opmerking: Om er zeker van te zijn dat je de juiste instructies gebruikt, moet je nagaan welk type hostingaccount je hebt .

Je hostingtypeWachtwoorden om opnieuw in te stellen
Linux-hosting met cPanelPrimaire FTP , secundaire FTP , databases , apps zoals WordPress of Joomla
Windows-hosting met PleskPrimaire FTP , secundaire FTP , databases , apps zoals WordPress of Joomla

Herstellen vanaf een back -up

Als je een back-up hebt van je website (en database) waarvan je weet dat deze niet beschadigd is, moet je deze opnieuw uploaden naar je hostingaccount.

Als je Website Backup hebt, kun je dit eenvoudig doen voor je cPanel- of Plesk -account.

Als je geen back -uptool hebt, raden we je aan om na het oplossen van het probleem Websiteback -up toe te voegen aan je account .

Verwijder de hack

Het is bijna onmogelijk voor iemand om malware handmatig van een website te verwijderen. Om te voorkomen dat je site wordt gehackt, raden we je aan een websitebeveiligingsplan te gebruiken Websitebeveiligingsplan dat je website bewaakt en beschermt tegen malware en andere potentiële beveiligingslekken .

Identificeer & los de zwakte op

Om te voorkomen dat je site opnieuw wordt gehackt, moet je aangeven hoe je site is gehackt. Er zijn twee soorten zwakke punten: wachtwoorden en structurele problemen.

Wachtwoorden

De meeste hacks gebeuren omdat de aanvaller met brute kracht het wachtwoord van je account heeft kunnen raden. Door simpelweg je wachtwoord te wijzigen (en dit keer een sterker wachtwoord te gebruiken), kun je voorkomen dat deze aanvallen in de toekomst slagen.

Structureel

Dit soort zwakke punten vereisen grondige testen om te identificeren. Er is veel beveiligingssoftware die dit soort scans kan uitvoeren, maar nogmaals, we raden Sucuri SiteCheck -scanner . Houd er rekening mee dat externe scanners beperkte toegang hebben en dat de resultaten niet gegarandeerd zijn.