Microsoft SQL Server Express installeren

Je kunt Microsoft SQL Server Express onder je Windows-server installeren en gebruiken, zonder dat je licentiekosten hoeft te betalen.

1. Maak verbinding met je Windows-server via Verbinding met extern bureaublad.
  2. Ga naar het menu Start en open Internet Explorer.

Opmerking: Indien nodig schakelt u bestandsdownloads in Internet Explorer in.

3. Download een van de SQL Server Express-versies uit deze lijst. Alle versies zijn compatibel met Windows Server 2008 en 2012.
  4. Schuif omlaag en klik op Uitvoeren om het downloaden van SQL Server te starten.
  5. Opmerking: Als je een nieuwe server met Windows Server 2012 gebruikt, moet je je server eerst opnieuw opstarten om enkele .NET-updates te installeren.

6. Klik op Ja om het installeren te starten.
  7. Klik op Nieuwe installatie of functies toevoegen aan een bestaande installatie.
  8. Stem in met de voorwaarden van SQL Server en ga door met de overige stappen in de installatiewizard. Zorg ervoor dat je in de wizard de volgende stappen uitvoert:
    • Wanneer je de sectie voor serverconfiguratie bereikt, moet je ervoor zorgen dat je SQL Server Browser instelt op Automatisch.
    • Selecteer Gemengde modus voor de verificatie in de sectie voor database-engineconfiguratie en voer een hoofdwachtwoord in voer je SQL Server-installatie.

Opmerking: Met uitzondering van de installatiestappen die hiervoor zijn vermeld, kunnen de meeste gebruikers gewoon op Volgende klikken en zo alle andere installatieopties doorlopen. Zie de Officiële Microsoft SQL Server-documentatie als je vragen hebt over de verschillende opties.