Installeer de Memcached -daemon

Memcached is een gratis en krachtig objectcaching -systeem dat je kunt installeren om de prestaties van je website te verbeteren. Memcached werkt alleen als je de daemon installeert, de PHP -bibliotheken installeert en je PHP -toepassing correct configureert.

Op CentOS -servers wordt de Memcached -daemon geïnstalleerd vanaf de opdrachtregel en is dit onafhankelijk van het configuratiescherm dat je mogelijk gebruikt (WHM/cPanel of Plesk).

1. Schakel beheerderstoegang in op je Gen 3- of Gen 4 -server als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Verbinding maken met mijn server met SSH (Secure Shell).
  3. Schakel over naar de rootgebruiker .
  4. Installeer Memcached.
    CentOS/AlmaLinux -gebruikers:
    yum -y installeer memcached
    Ubuntu -gebruikers:
    apt install memcached
  5. Configureer Memcached om automatisch te starten tijdens het opstarten.
    systemctl inschakelen memcached
  6. Wijzig de Memcached -configuratie om de service veiliger te maken en om de hoeveelheid toe te wijzen RAM te configureren.
    1. Bewerk het configuratiebestand met je favoriete teksteditor.
    2. CentOS/AlmaLinux:
      vim/etc/sysconfig/memcached
      Ubuntu:
      vim /etc/memcached.conf

Standaardwaarden:
      PORT = "11211" USER = "memcached" MAXCONN = "1024" CACHESIZE = "64" OPTIONS = ""
    3. Het is belangrijk om de OPTIONS -regel bij te werken om Memcached te koppelen aan localhost en om UDP -verkeer uit te schakelen, zodat het tegen bepaalde aanvallen wordt beschermd. Opmerking: deze instelling staat standaard in memcached.conf.
    4. OPTIONS = " -l 127.0.0.1 -U 0"
    5. Je moet ook CACHESIZE configureren op de hoeveelheid RAM die je wilt gebruiken. Dit hangt af van hoeveel RAM de server in totaal heeft, maar 512M tot 1024M is vaak een goede plek om te beginnen.
    6. CACHESIZE = "1024"
  7. Als het bestand eenmaal is aangepast, ziet het er ongeveer zo uit.
  8. PORT = "11211" USER = "memcached" MAXCONN = "1024" CACHESIZE = "1024" OPTIONS = " -l 127.0.0.1 -U 0"
  9. Sla het bestand op.
  10. Start Memcached opnieuw om je wijzigingen weer te geven.
  11. systemctl herstart memcached

Verwante stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .