Gen 4 VPS en dedicated Servers Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Installeer de Memcached PHP -bibliotheken op Plesk Linux

Memcached is een gratis en krachtig objectcaching -systeem dat je kunt installeren om de prestaties van je website te verbeteren. Memcached werkt alleen als je de daemon installeert, de PHP -bibliotheken installeert en je PHP -toepassing correct configureert.

De PHP -bibliotheken voor Memcached worden geïnstalleerd via de opdrachtregel. Je moet zijn aangemeld als de rootgebruiker om deze opdrachten uit te voeren.

1. Schakel beheerderstoegang in op je Gen 3- of Gen 4 -server als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Verbinding maken met mijn server met SSH (Secure Shell).
  3. Schakel over naar de rootgebruiker .
  4. Installeer de vereiste afhankelijkheden met YUM.
    yum -y install gcc glibc-devel libmemcached-devel zlib-devel plesk-php*-devel
  5. Installeer de PHP PECL -bibliotheek voor de gewenste versie van PHP. Je moet dit doen voor elke versie van PHP die je gebruikt .
    /opt/plesk/php/7.3/bin/pecl installeer memcached

Je wordt verschillende keren gevraagd terwijl de software wordt geïnstalleerd. Tenzij je een specifieke behoefte hebt, druk je op "enter" om de standaardwaarde in elk geval te accepteren.

Opmerking: in sommige situaties kun je een fout als deze zien:

shtool op '/tmp/memcached/build/shtool' bestaat niet of is niet uitvoerbaar. Zorg ervoor dat het bestand bestaat en uitvoerbaar is, en voer dit script vervolgens opnieuw uit. FOUT: phpize mislukt

Als dit gebeurt, configureer je PHP om een andere tijdelijke map te gebruiken en voer je de opdracht opnieuw uit.

mkdir/root/tmp && /opt/plesk/php/7.3/bin/pear config-set temp_dir/root/tmp /opt/plesk/php/7.3/bin/pecl memcached installeren

6. Registreer de module in PHP.

echo "extension = memcached.so" > /opt/plesk/php/7.3/etc/php.d/memcached.ini
  7. Start ten slotte Apache en PHP-FPM opnieuw op.

systemctl herstart httpd systemctl herstart plesk-php73-fpm

Verwante stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .