Installeer handmatig een SSL-certificaat op mijn cPanel-hosting

Niet het juiste servertype? Ga terug naar de lijst met installatie-instructies.

Nadat je certificaataanvraag is goedgekeurd, kun je je certificaat downloaden van SSL-beheer en installeren op je cPanel hostingaccount.

Verplicht: Deluxe en verlengde validatie- (EV) certificaten, alsmede SSL‘s voor add-on domeinen of subdomeinen moeten handmatig worden geïnstalleerd.
  1. Als je dat nog niet hebt gedaan, download je het certificaat vanuit SSL-beheer en sla je het CRT-bestand op naar een locatie waarop je dit eenvoudig kunt vinden.
  2. Ga naar je GoDaddy -productpagina.
  3. Selecteer Webhosting en selecteer vervolgens Beheren voor het cPanel-account waarvoor je het SSL -certificaat installeert.
  4. Selecteer cPanel-beheer.
  5. Selecteer in de sectie Beveiliging de optie SSL/TLS.
  6. Selecteer onder Certificaten (CRT) de optie SSL-certificaten genereren, weergeven, uploaden of verwijderen.
  7. Selecteer in de sectie Een nieuw certificaat uploaden de optie Bestand kiezen en navigeer naar het CRT-bestand dat je in stap 1 hebt gedownload. Selecteer het bestand en selecteer vervolgens Openen.
  8. Typ, als je dat wilt, een beschrijving van het certificaat in een tekstvak Beschrijving.
  9. Selecteer Certificaat uploaden.
  10. Wanneer je een bevestiging ontvangt dat het certificaat is opgeslagen, selecteer je Terug.
  11. Selecteer onderaan de pagina SSL-certificaten en selecteer Terug naar SSL-beheer.
  12. Klik onder SSL installeren en beheren voor je site (HTTPS) op SSL-sites beheren.
  13. Selecteer in de sectie Een SSL-website installeren de optie Bladeren.
  14. Selecteer het certificaat dat geactiveerd moet worden en klik op Certificaat gebruiken. Daardoor worden de velden voor het certificaat automatisch ingevuld.
  15. Selecteer onderaan de pagina de optie Certificaat installeren.
  16. Klik in het pop-upvenster Geïnstalleerd.op OK.

Je SSL-certificaat is geïnstalleerd. Nu moet je bezoekers naar de veilige versie van je site leiden via omleiding naar HTTPS.