iPhone: Workspace E-mail instellen

Dit artikel gaat alleen over Workspace E-mail. Ga voor instructies over Office 365 E-mail naar De app Outlook op een iPhone of iPad: E-mail instellen

We weten dat je niet kunt wachten om je e-mail op je iPhone®, iPad® of iPod® Touch in te stellen. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat de e-mail op je apparaat ingesteld is.

Gebruik deze stappen om de systeemeigen email met je Workspace e-mailaccount in te stellen. Je kunt ook de Outlook app gebruiken om je e-mail op te halen. Zo stel je de Outlook app op je iPhone of iPad in.

Als je de onderstaande stappen volgt, maar geen e-mail kunt ontvangen of versturen, raadpleeg dan iPhone: Problemen met instellen van e-mail oplossen voor meer informatie. Aanvullende wijzigingen kunnen nodig zijn afhankelijk van waar je woont en welke ISP je gebruikt.

VOORDAT JE VAN START GAAT: Je moet weten wat je POP- of IMAP-instellingen en -poorten van je e-mailserver zijn voordat je je iPhone, iPad of iPod Touch instelt. Ga naar het configuratiecentrum voor e-mail om ze te vinden en schrijf de informatie op die wordt weergegeven onder Instellingen e-mailserver.

1. Schakel WiFi uit voordat je met dit proces begint.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Op het scherm Instellingen tik je op E-mail, contacten, agenda's.
  4. Tik op Nieuwe account.
  5. Tik op Overig.
  6. Tik op Voeg e-mailaccount toe.
  7. Geef je naam, e-mailadres, wachtwoord en een korte beschrijving van je e-mail op. Tik op Volgende.
  8. Als je IMAP hebt, tik je op IMAP. Als je het niet zeker weet, tik je op POP.
  9. Gebruik de volgende instellingen voor je server voor inkomende e-mail, afhankelijk van het type e-mailaccount dat je hebt:
    POP
    Tik op POP aan de bovenkant.
    Hostnaam pop.secureserver.net
    Gebruikersnaam Voer je volledige e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.
    IMAP
    Tik op IMAP aan de bovenkant.
    Hostnaam imap.secureserver.net
    Gebruikersnaam Voer je volledige e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.
  10. Gebruik deze instellingen voor je server voor uitgaande e-mail:

Je moet voor probleemoplossing SMTP-relays hebben ingeschakeld op je account. Zie het volgende artikel voor meer informatie: De SMTP-relays van je e-mailaccount beheren.

SMTP (server voor uitgaande e-mail)
    Hostnaam smtpout.secureserver.net
    Gebruikersnaam Voer je volledige e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.

Hoewel iOS deze velden heeft gemarkeerd als optioneel, hebben onze e-mailservers deze informatie nodig om e-mail te kunnen versturen.

11. Als je IMAP hebt, tik je op Volgende en dan op Opslaan. Anders tik je gewoon op Opslaan.

Meer niet. Op je apparaat ga je naar Mail (gewoonlijk in de rij onder aan je scherm). Als alles juist werkt, zou je enkele e-mailberichten moeten zien. Om zeker te weten dat je e-mails kunt verzenden, stel je een e-mail op en stuur je die naar jezelf.

Als je geen e-mailberichten ontvangt of kan versturen raadpleeg dan iPhone: Problemen met instellen van e-mail oplossen. Maak je zich geen zorgen. Er kunnen een aantal dingen gebeuren tijdens de instelling. We zullen je helpen dit te onderzoeken en op te lossen.

Nadat je een nieuwe IMAP e-mailaccount voor je iPhone 5 aangemaakt hebt kan het volgende bericht verschijnen: "Bericht kan niet verplaatst worden. Het bericht kon niet verplaatst worden naar de prullenbak." Volg de onderstaande aanwijzingen om e-mails te verwijderen of verplaatsen zonder dat dit bericht verschijnt.

IMAP-e-mails verwijderen of verplaatsen op iPhone

1. Druk op de knop Home op je iPhone en kies Instellingen.
  2. Op het scherm Instellingen tik je op E-mail, contacten, agenda's.
  3. Klik op je e-mailaccount (dit zou een pijl rechts van het e-mailadres moeten weergeven.)
  4. Scroll omlaag en klik op Geavanceerd.
  5. Tik op het lege IMAP-padvoorvoegsel.
  6. Voer INBOX in (in hoofdletters), klik vervolgens op Accounts (linksboven) en TWEEMAAL op Gereed (rechtsboven) om de instellingen te sluiten.
  7. Tik op de knop Home en open e-mail vervolgens opnieuw.

Je kunt nu e-mails verwijderen of verplaatsen zonder dat een foutbericht wordt weergegeven!

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.