Verplaats je cPanel -site van een andere host naar GoDaddy

Als je je site wilt migreren van een ander bedrijf naar GoDaddy, kun je de back-upfuncties van cPanel gebruiken. Hierdoor worden je website, de bijbehorende databases en de e-mailaccounts in cPanel gemigreerd.

Een opmerking over e-mail — als je deze instructies volgt, blijft je e-mail werken zoals voorheen. Als je echter de naamservers van je domein wijzigt, zodat deze naar onze naamservers verwijzen, kan dit er mogelijk toe leiden dat je e-mail niet meer werkt.

Overzicht

Hoewel deze procedure uit meerdere stappen bestaat, kun je deze in ongeveer een uur voltooien. Ga als volgt te werk:

1. Download alle je back-ups van je huidige host.
  2. Herstel deze back-ups bij GoDaddy.
  3. Geef een voorbeeld van je site weer op onze servers.
  4. Publiceer deze.

Dit is vrij eenvoudig.

Een back-up van je site maken

Voordat je aan de slag gaat, raden we aan dat je een cPanel-account bij ons aanschaft en instelt. Nadat je dat hebt voltooid, kun je een back-up van je site bij je huidige host maken.

Een back-up van je cPanel-account bij je huidige host maken

1. Meld je aan bij je cPanel -account .
  2. Klik in de sectie Bestanden op Wizard Back-up.
  3. Klik op Back-up.
  4. Klik op Basismap.
  5. Klik op Basismap en klik vervolgens op Terug.
  6. Klik op MySQL-databases.
  7. Klik op de namen van je afzonderlijke databases om een back-up daarvan te downloaden en klik vervolgens op Terug.
  8. Klik op Doorstuurservers en filters voor e-mail.
  9. Klik op de afzonderlijke domeinnamen om een back-up van de bijbehorende doorstuurservers te downloaden, klik op Systeemfilterinformatie en klik vervolgens op Terug.

Zorg ervoor dat je weet waar al deze bestanden zijn opgeslagen, zodat je deze kunt vinden voor de volgende stap.

Je site herstellen

Nu dat je al je back-ups hebt, kun je deze herstellen in je GoDaddy cPanel gedeelde hostingaccount.

Je back-ups herstellen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast het cPanel-account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik op cPanel-beheer.
  5. Klik in de sectie Bestanden op Wizard Back-up.
  6. Klik op Herstellen.
  7. Klik op Basismap.
  8. Klik op Bestand kiezen, selecteer de back-up van je basismap die je hebt gegenereerd bij je huidige host en klik vervolgens op Uploaden.

Opmerking: Dit kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van je back-up.

9. Nadat het herstellen is voltooid, sluit je het nieuwe venster dat is geopend en vervolgens klik je op Terug.
  10. Klik op MySQL-databases.
  11. Klik op Bestand kiezen, selecteer de MySQL-back-up die je hebt gegenereerd bij je huidige host en klik vervolgens op Uploaden.
  12. Sluit het venster dat is geopend en herhaal de vorige stappen voor elke database waarvan je een back-up hebt gemaakt. Wanneer je klaar bent, klik je op Terug.
  13. Klik op Doorstuurservers en filters voor e-mail.
  14. Klik op Bestand kiezen, selecteer de doorstuurservers of filterback-ups die je hebt gegenereerd bij je huidige host en klik vervolgens op Uploaden.

Dat is alles! Je hebt je website van je huidige host naar ons verhuist.

Een voorbeeld van je website weergeven

Om te controleren of alles werkt voordat je je DNS verhuist, kun je een voorbeeld van je site weergeven.

Een voorbeeld van je site weergeven‌‌

1. Ga naar het tabblad cPanel boven aan de pagina.
  2. Klik in de sectie Domeinen op Voorbeeldweergave van website.
  3. Klik naast de domeinnaam die je gebruikt op Voorbeeld.

Sommige soorten websites, waaronder WordPress®, hebben problemen met hun CSS wanneer je een voorbeeld hiervan bekijkt. Dit is normaal en helaas moeilijk op te lossen. Als je site echter live is, werkt alles normaal. Als je een completer voorbeeld van je website wilt, kun je een voorbeeld van je website bekijken door je hosts -bestand te bewerken .

Als alles er goed uitziet, kun je je DNS bijwerken bij je registerhouder, zodat deze naar je cPanel gedeelde hosting verwijst. Werk je primaire A-record (@) bij met het IP van je hostingaccount.

Je DNS bijwerken

Ga naar het tabblad cPanel boven aan de pagina om het IP-adres van je hostingaccount weer te geven. Het IP-adres van je website wordt links weergegeven.

• Als je domeinnaam bij ons is geregistreerd, kun je je primaire A-record (@) bijwerken met je cPanel IP-adres in DNS-beheer (meer informatie).
  • Als je domeinnaam elders is geregistreerd, moet je contact opnemen met je registerhouder voor hulp bij het bijwerken van je DNS.