Mijn GoDaddy-domein doorsturen

Stuur je domein dat bij GoDaddy geregistreerd staat door om bezoekers naar een andere pagina te sturen wanneer ze je domein bezoeken. Doorsturen is handig als je ergens anders al een website hebt gebouwd of als je je domein wilt koppelen aan een sociale mediapagina.

1. Meld je aan bij de Domeinportfolio van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam en wachtwoord.)
  2. Selecteer de selectievakjes naast de domeinen die je wilt bijwerken. Of selecteer het selectievakje naast de domeinnaam en klik dan op alles selecteren.
    schermafbeelding van meerdere geselecteerde domeinen
  3. Selecteer Doorsturen in het actiemenu.
    • Afhankelijk van de grootte van je scherm, moet je mogelijk het menu Meer aanklikken en naar beneden scrollen om Doorsturen te zien staan.
  4. Kies http:// of https://. Dit is specifiek voor de bestemmings-URL. Het door te sturen domein heeft geen SSL ingeschakeld en stuurt niet door via https. Je kunt doorsturen via https mogelijk inschakelen op je hostingplatform.
  5. Voer de bestemmings-URL in waar je domein naar doorstuurt. Daar sturen we bezoekers naartoe als ze je domein in de adresbalk van hun browser invoeren.
    • Het eerste en laatste teken moet een nummer of een letter zijn
    • Punten (.) worden ondersteund
    • Maximaal 1.000 tekens
    • Opeenvolgende punten (…) worden niet ondersteund
    • Lage streepjes (_) worden niet ondersteund
  6. Kies het doorstuurtype:
    • Permanent (301): deze stuurt gebruikers naar de bestemmings-URL en vertelt zoekmachines om de nieuwe sitecontent weer te geven als de permanente locatie voor het domein.
    • Tijdelijk (302): een tijdelijke verandering die zowel gebruikers als zoekmachines voor een beperkte tijd omleidt naar de gewenste nieuwe locatie, tot de omleiding weer wordt verwijdert.
    • Doorsturen met maskering: doorsturen met maskering stuurt bezoekers van je domein door naar de bestemmings-URL, maar houdt je domein in de adresbalk van de browser. Het geeft je ook de mogelijkheid om meta-tags in te voeren voor zoekmachine info.
      Opmerking: sommige websites ondersteunen maskering niet en geven de bestemmingssite mogelijk niet juist weer.
  7. Als je Permanent (301) of Tijdelijk (302) doorsturen geselecteerd hebt als doorstuurtype, selecteer je Doorgaan om je doorstuurinstellingen op te slaan.
  8. Als je Doorsturen met maskering geselecteerd hebt als doorstuurtype, selecteer je Volgende, voer je gegevens in minstens één veld in, en selecteer je vervolgens Opslaan.
    • Titel: een korte zin (maximaal 80 tekens) die wordt weergegeven op het tabblad van de browser en in zoekresultaten.
    • Beschrijving: een korte uitleg (maximaal 150 tekens) van je website die in zoekprogrammaresultaten moet worden weergegeven.
    • Zoekwoorden: een lijst met zoekwoorden (maximaal 500 tekens) die de content en het doel van je website beschrijven.
  9. Als je domein over domeinbescherming beschikt, moet je je identiteit verifiëren. Als tweestapsverificatie (2SV) gedurende ten minste 24 uur is ingeschakeld, voer je de code in die we via sms hebben verzonden of voer je de code van je authenticator-app in. Voer anders het eenmalige wachtwoord in dat we naar het e-mailadres van je registrant hebben gestuurd.

We werken je domein automatisch bij naar een set naamservers van GoDaddy als deze niet van ons zijn. De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stap

• Als je wilt dat de www-versie van je domeinnaam ook wordt doorgestuurd, zorg er dan voor dat je www CNAME verwijst naar @.

Meer informatie

• Als je doorsturen toevoegt, wordt je @ A-record automatisch bijgewerkt en vergrendeld. Als je deze wilt wijzigen, moet je eerst doorsturen verwijderen.
  • Niet alle websites kunnen gemaskeerd worden. Als je gemaskeerde domein een lege, witte pagina weergeeft, moet je overschakelen naar Alleen doorsturen of je moet contact opnemen met je host over het toestaan van maskeren.
  • Stel tweestapsverificatie in voor de beste beveiliging van je domeinen en account.
  • Bescherm je domein tegen ongeautoriseerde acties en per ongeluk verlopen door Domeinbescherming toe te voegen of te upgraden.