Je server installeren

Je hebt al een server aangeschaft en nu moet je deze instellen. Hierbij heb je gegevens nodig, zoals je gebruikersnaam en het wachtwoord.

Uw Virtual Private Server (VPS) instellen

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Servers.

Klik op een van de volgende opties, afhankelijk van het type beheerinterface dat door je server wordt gebruikt (meer informatie).

Gateway

1. Klik naast de server die je wilt gebruiken op Beheren.
  2. Klik in de sectie voor de server die je wilt gebruiken op Instellingen.
  3. Vul de volgende velden in en klik dan op Creëren:
    Veld Wat te doen...
    Servernaam Voer een naam in die je wilt gebruiken om naar je server te verwijzen.
    Gebruikersnaam Voer een gebruikersnaam in voor het aanmelden bij je server.
    Wachtwoord en
    Wachtwoord bevestigen
    Voer een wachtwoord in voor het aanmelden bij je server.
    Gegevenscentrumregio [Binnenkort] Selecteer de locatie waar je je server wilt maken.
    Installatiekopie Selecteer het besturingssysteem dat je wilt gebruiken.
    Configuratiescherm Selecteer het configuratiescherm dat je wilt gebruiken.1
    Je sites importeren Selecteer gedeelde cPanel-hostingaccounts die je wilt importeren (meer informatie).

1 Niet alle configuratiesystemen zijn beschikbaar voor alle installatiekopieën/besturingssystemen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om cPanel te selecteren als je Fedora wilt gebruiken op je VPS. Als je het configuratiescherm wilt gebruiken, moet je een compatibele installatiekopie of een compatibel besturingssysteem selecteren

Hosting Control Panel

1. Klik naast de account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  2. Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en klik vervolgens op Accepteren.
  3. Vul de volgende velden in:
    • Servernaam invoeren — De servernaam (ook wel aangeduid als je accountnaam) stelt je in staat om dit account te herkennen in je lijst met accounts.
    • Besturingssysteem selecteren — Kies het besturingssysteem dat je op de server wilt uitvoeren.
    • Bescherming tegen overgebruik — Dit is een service die je beschermt tegen toekomstige kosten voor overgebruik door automatisch je account buiten werking te stellen wanneer de toegewezen bandbreedte wordt overschreden. Je opgeschorte account wordt hersteld aan het begin van de volgende factureringscyclus of wanneer je extra bandbreedte aanschaft.
    • Gebruikersnaam invoeren — De gebruikersnaam die je hier maakt, is de naam die je gebruikt om je aan te melden bij je server. Onze Linux®-servers, kunnen zich niet bij je server aanmelden als "root". Zie
      als je toegang tot de hoofdmap nodig hebt.
    • Nieuw wachtwoord invoeren — Gebruik dit wachtwoord wanneer je je server benadert met de gebruikersnaam of wanneer je toegang wilt tot de hoofdmap.
    • Nieuw wachtwoord bevestigen Bevestig je nieuwe wachtwoord.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Bevestig uw instellingen en klik vervolgens op Verzenden.

Als u FTP-back-ups hebt aangeschaft bij uw server, vult u de informatievelden in voor het aanmelden bij uw FTP-back-upaccount:

• FTP-gebruikersnaam — De gebruikersnaam die wordt gebruikt voor de toegang tot je FTP-back-upaccount vanaf je server
  • FTP-wachtwoord — Gebruik dit wachtwoord wanneer je je FTP-back-upaccount weergeeft via je server met behulp van je FTP-gebruikersnaam.
  • FTP-wachtwoord bevestigen — Bevestig je nieuwe wachtwoord.

Klik op Verzenden. Je Virtual Private Server zou binnen ongeveer 5 uur klaar moeten zijn voor gebruik. Je ontvangt een e-mailbericht van ons zodra deze klaar is.