Je SSL-certificaat verlengen

Het verlengen van je SSL is een proces dat uit meerdere stappen bestaat, die afhangen van je certificaattype en de locatie waar je je website laat hosten. Zelfs als je SSL automatisch is verlengd, moet je nog steeds de verlenging toepassen en een verlengingsaanvraag via je account indienen.

Je kunt je SSL verlengen (kopen en toepassen) gedurende de periode van 90 dagen die daarvoor staat: van 60 dagen voor de vervaldatum tot 30 dagen na de vervaldatum.

Een voorbeeld: als je certificaat op 15 juni komt te vervallen, moet je de verlenging kopen en toepassen tussen 15 april en 15 juli.

Nadat je de verlenging hebt gekocht of je SSL automatisch is verlengd, moet je een tegoed aan je aflopende SSL toevoegen en de verlengingsaanvraag indienen. Als de SSL verloopt en je de verlengingsaanvraag niet binnen 90 dagen indient, wordt op de website die eerder was beveiligd een foutbericht weergegeven.

Met ingang van 1 juli 2014 kun je SSL-certificaten voor maximaal 3 jaar verlengen.

Je SSL-certificaat verlengen

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op SSL-certificaten.
  3. Doe een van de volgende dingen:
    • Klik op Verlengen en daarna op Kassa om verlengingstegoed te kopen. Voltooi de transactie voor de verlenging en keer daarna terug naar je lijst met algemene namen.
    • Als de facturering voor je verlenging al is voltooid, ga dan door naar de volgende stap.
  4. Klik op Starten bij het certificaat dat je wilt verlengen.
  5. Selecteer de optie die je wilt gebruiken voor het aanvragen van je certificaatverlenging en klik vervolgens op Certificaat aanvragen.

Eventuele vereiste aanvullende stappen worden op deze pagina weergegeven.

Nadat je SSL-certificaat is uitgegeven, installeer je dat op je website:

• Als je een domein selecteert dat bij ons wordt gehost wanneer je je verlenging aanvraagt, wordt het certificaat automatisch voor je geïnstalleerd.
  • Als je een CSR (certificaatondertekeningsaanvraag) hebt verzonden, moet je het e-mailbericht van ons controleren voor meer informatie over het op je server installeren van het verlengde certificaat. Je moet beide certificaatbestanden downloaden en installeren. Zie Een SSL installeren: serverinstructies voor installatie-instructies.