Je WordPress-site van een andere host naar ons verplaatsen

Er zijn verschillende manieren waarop je je WordPress®-site naar een andere host kunt verplaatsen. De gemakkelijkste manier is om een van onze Beheerde WordPress-accounts te gebruiken en vervolgens de migratiefunctie ervan te gebruiken (meer informatie). Als je de migratiefunctie echter niet kunt gebruiken, kun je het proces volgen dat in dit artikel wordt besproken.

Met deze optie verplaats je thema's, publicaties, pagina's, opmerkingen, plugins, aangepaste velden, categorieën en tags. Als je de URL van je WordPress-site onveranderd laat, raden we aan deze verplaatsingsmethode te gebruiken.

Alvorens je begint, moet je het volgende hebben:

• Toegang tot je bestaande phpMyAdmin-account
  • FTP-toegang tot je bestaande WordPress-site
  • Toegang tot de DNS-instellingen voor je domeinnaam
  • Een actieve Webhosting-account bij ons (Linux wordt aanbevolen)

1. Je bestaande site downloaden bij een ander hostingbedrijf

Voor het exporteren en downloaden van WordPress-blogs van je huidige host, moet je een back-up maken van je bestaande database en moet je toegang hebben tot het WordPress-bestand op je bestaande server.

Je bestaande site downloaden van het andere hostingbedrijf

1. Meld je aan bij je account bij het andere hostingbedrijf en een genereer een MySQL-export van je phpMyAdmin-scherm. Het kan nodig zijn om hun Help-artikelen door te nemen of contact met hen op te nemen om deze stap uit te voeren. Zie de WordPress-codex voor meer informatie.
  2. Sla het MySQL-exportbestand op je lokale computer op.
  3. Connect to your existing hosting account using File Transfer Protocol (FTP). For more information see
  4. Download een kopie van de bestanden van je WordPress-website, inclusief de drie primaire WordPress-mappen: wp-admin, wp-content en wp-includes. Je moet alle bronbestanden downloaden. Deze hebben normaliter wp- in de naam.

2. Je nieuwe hostingaccount instellen

Voor het importeren en uploaden van je WordPress-blog naar onze servers, moet je de nieuwe hostingserver en -database openen.

Je nieuwe hostingaccount configureren

1. Configureer WordPress in je hostingaccount, als dat nog niet is gebeurd. Zie WordPress installeren voor uw hostingaccount voor meer informatie.
  2. Schrijf de MySQL-naam/gebruikersnaam en -wachtwoord op. Dit heb je later nodig.
  3. Schrijf de host van je MySQL-database op. Zie De details van je database weergeven met gedeelde hostingaccounts voor meer informatie.
  4. Open op je lokale computer de eerder opgeslagen map met daarin de bestanden van je WordPress-website.
  5. Zoek het bestand wp-config.php in de hoofdmap van je WordPress-map en open het met een teksteditor zoals Kladblok.
  6. Zoek de volgende codetekenreeks op:
    /** De naam van de de database voor WordPress */
    define('DB_NAME', 'CoolExample');
    /** Gebruikersnaam voor MySQL-database */
    define('DB_USER', 'CoolUsername');
    /** Wachtwoord voor MySQL-database */
    define('DB_PASSWORD', 'CoolPassword');
    /** MySQL-hostnaam */
    define('DB_HOST', 'CoolHostname');
  7. Vervang de databasenaam, hier aangegeven met CoolExample door de databasenaam/gebruikersnaam die je in de vorige stappen hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je de enkele aanhalingstekens behoudt rond de naam die je typt.
  8. Vervang de databasenaam/gebruikersnaam, hier aangegeven met CoolUsername door de databasenaam/gebruikersnaam die je in de vorige stappen hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je de enkele aanhalingstekens behoudt rond de naam die je typt.
  9. Vervang het databasewachtwoord, hier aangegeven met CoolPassword door het databasewachtwoord die je in de vorige stappen hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je de enkele aanhalingstekens behoudt rond de naam die je typt.
  10. Vervang de databasehostnaam, hier aangegeven met CoolHostname door de databasehostnaam die je in de vorige stappen hebt opgeschreven. Zorg ervoor dat je de enkele aanhalingstekens behoudt rond de naam die je typt.
  11. Sla dit bestand op je computer op als wp-config.php.
  12. Upload een kopie van de bestanden van je website naar de hoofdmap van de WordPress-website. Zie FTP: Bestanden uploaden voor meer informatie.

OPMERKING: Upload de websitebestanden die je eerder vanaf je andere host op je computer hebt opgeslagen. Upload niet de map met je website. Zorg ervoor dat je alle bestanden in de map uploadt.

3. Je database herstellen

Om de migratie te voltooien, moet je de database van je oude hostingaccount importeren in de nieuwe. Zie SQL-bestanden importeren in MySQL-databases voor meer informatie.

Dingen om te overwegen

Alvorens je site live op internet kan verschijnen, moet je je DNS bijwerken, waardoor je huidige blog offline wordt gehaald. Zie De naamservers voor mijn domeinen wijzigen voor meer informatie.

Soms moet je verbroken koppelingen bijwerken als je je WordPress-site naar een nieuwe server verplaatst. Als je verbroken koppelingen naar afbeeldingen en hyperlinks op je site vindt als die weer online is, moet je de verouderde paden opschonen. Zie

voor meer informatie.

Afgezien van je site handmatig verplaatsen, kun je een plugin gebruiken die speciaal is ontworpen om WordPress-sites te verplaatsen. Hier zijn enkele plugins die ons supportteam gebruikt als zij klanten helpen bij het migreren van hun sites:
Duplicator
Backup and Move Plugin

Andere bronnen

Je vindt meer hulp op de WordPress-website, waar je informatie vindt over de volgende onderwerpen:

OPMERKING: Om u te helpen bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor het functioneren of voor de betrouwbaarheid van deze producten.