Koppel je Google Analytics -account

Opmerking: als je nog geen Google Analytics -account hebt, moet je er een maken en een property voor je winkel instellen voordat je verbinding maakt. Voor Google Analytics 4 moet je ook een gegevensstroom en een meetprotocol -API -geheim maken voordat je volggegevens kunt ontvangen. Momenteel worden zowel Universal Analytics (UA) als Google Analytics 4 (GA4) -eigenschappen ondersteund.

1. Meld je aan bij WordPress
  2. Ga in het menu aan de linkerkant naar WooCommerce en selecteer Instellingen .
  3. Selecteer het tabblad Integratie .
  4. Klik op de knop Je Google -account koppelen.
  5. Je moet dan inloggen op je Google -account met de analyse -eigenschap die je wilt gebruiken.
  6. Google zal je vragen om de machtigingen op dit scherm toe te staan. Klik op Doorgaan .
  7. Je wordt dan teruggeleid naar de pagina Integraties . Je ziet twee velden, één voor de Google Analytics 4 -property en één voor de Universal Analytics -property. Alle eigenschappen die aan het gekoppelde Google Analytics -account zijn gekoppeld, worden weergegeven in de vervolgkeuzelijsten. Kies degene die je wilt verbinden.

Opmerking: Als je ervoor kiest om een van de velden leeg te laten (of een eigenschap te verwijderen, zelfs nadat je deze hebt gekozen), wordt het volgen van gegevens via die eigenschap stopgezet. Als je bijvoorbeeld de Universal Analytics -property niet meer wilt gebruiken, kun je deze uit het veld verwijderen. Je site verzendt dan automatisch alle relevante informatie alleen naar de gekoppelde Google Analytics 4 -property.

8. Nadat je de door jou gekozen eigenschappen hebt gekoppeld, klik je op de knop Wijzigingen opslaan onderaan de pagina.

Als je problemen ondervindt bij het verbinden, controleer dan de foutopsporingsmodus voordat je opnieuw probeert verbinding te maken. Hierdoor wordt informatie vastgelegd, zoals API -verzoeken, waarmee supportteams je problemen kunnen oplossen. Laat dit uitgeschakeld voor de beste prestaties, tenzij je problemen ondervindt.