Koppelingen naar tekst of afbeeldingen maken

Zonder koppelingen zou het web niet veel voorstellen. Met Website Builder v7 kun je snel hyperlinks aan tekst en afbeeldingen toevoegen.

Tekst koppelen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Zoek de pagina en het tekstvak met de tekst die je gekoppeld wilt hebben.
  4. Dubbelklik in het tekstvak of klik een keer op het tekstvak, en kies Bewerken om de tekstvakeditor weer te geven.
    Klik op Bewerken om de teksteditor weer te geven.
  5. Om een tekstkoppeling toe toe voegen moet je de woorden in het tekstvak selecteren dat je gekoppeld wilt hebben.
  6. Klik op het ketenpictogram in de tekstvakeditor.
    Klik op het ketenpictogram om de geselecteerde tekst te koppelen
  7. Klik in het venster Koppelen op het menu Doel om een pagina te selecteren op je site of typ een webadres (URL) in het veld Doel.
    Gebruik het venster Koppeling om een doel voor je tekstkoppeling te selecteren

Om tekst aan een e-mailadres te koppelen, moet je de tekst selecteren en in het veld Koppelen het volgende opgeven: mailto:alias@coolvoorbeeld.com. Als klanten op de koppeling klikken, wordt er automatisch een leeg e-mailbericht met dat adres geopend.
    Om een koppeling aan geselecteerde tekst toe te voegen, moet je het volgende opgeven in het veld Koppelen: mailto:alias@coolvoorbeeld.com

8. Selecteer Koppeling in een nieuw venster openen als je niet wilt dat de webbrowser van de viewer de site verlaat.
  9. Klik op Invoegen om de koppeling toe te passen en sluit het vak Koppelen.
  10. Klik op Klik op de knop Opslaan om je werk op te slaan.
  11. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Een afbeelding koppelen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Zoek de pagina en vervolgens de afbeelding waaraan je een koppeling naar een andere locatie wilt toevoegen.
  4. Klik op de afbeelding en selecteer Instellingen.
    Klik op Instellingen
  5. Klik in het gedeelte Koppelen op het menu Doel om een pagina te selecteren op je site of type een webadres (URL) in het veld Doel.
    Klik op Instellingen
  6. Selecteer Koppeling in een nieuw venster openen als je niet wilt dat de webbrowser van de viewer de site verlaat.
  7. Klik op Opslaan om het venster Instellingen te sluiten.
  8. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Raadpleeg voor een lijst met koppelingen voor andere belangrijke taken in Webbouwer v7 Webbouwer gebruiken