Maak een subthema voor WordPress

Soms wil je misschien een WordPress -thema aanpassen. De beste methode voor het aanpassen van de stijl en functionaliteit van een thema is via een onderliggend thema om te voorkomen dat je wijzigingen verloren gaan bij het uitvoeren van updates.

1. Maak verbinding met je hosting via FTP
  2. Navigeer naar de map wp-content/themes voor je WordPress-site.
  3. Maak je child -themamap. Het volgende is een veelgebruikte naamgevingsconventie voor onderliggende thema's: < ouder & gt; -kind , waarbij < ouder & gt; is de naam van je hoofdthema.
  4. Navigeer naar de onderliggende themamap en maak een style.css -bestand.
  5. Voeg in het style.css -bestand een stylesheet -header toe, die metagegevens over je thema bevat. Het volgende is een voorbeeld dat je kunt gebruiken vanuit een Twenty Fifteen child -thema:
    /* Themanaam: Twenty Fifteen Child Theme URI:http://example.com/twenty-fifteen-child/ Beschrijving: Twenty Fifteen Child Theme Author: John Doe Auteur -URI:http://example.com Sjabloon: Twentyfifteen Versie: 1.0.0 Licentie: GNU General Public License v2 of later Licentie -URI:http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html Tags: licht, donker, twee kolommen, rechterzijbalk, responsieve lay-out, klaar voor toegankelijkheid Tekstdomein: vijfentwintig kinderen */

Zorg ervoor dat je de informatie in het voorbeeld vervangt door de informatie met betrekking tot je thema.

6. Sla het bestand style.css op.
  7. Maak nu een functies.php -bestand. Dit bevat PHP -functies die specifiek zijn voor je child -thema.
  8. Nadat je het bestand functions.php hebt gemaakt, moet je de stijlen en scripts van je bovenliggende thema in de wachtrij plaatsen voor je onderliggende thema.
    • Open het bestand functions.php
    • Voeg een functie toe die wordt gebruikt om stijlen en scripts van je bovenliggende thema in wachtrij te plaatsen. Hieronder staat een voorbeeld.
      ? php add_action ('wp_enqueue_scripts', 'my_theme_enqueue_styles'); function my_theme_enqueue_styles () {wp_enqueue_style ('parent-style', get_template_directory_uri (). '/style.css'); }? >

Volgende stappen