Meervoudige authenticatie in- of uitschakelen

Meervoudige authenticatie (MFA) voegt extra beveiliging toe aan je Microsoft 365-accounts door ongeautoriseerde toegang tot je e-mail te voorkomen. Beheer de standaardinstellingen voor beveiliging als je automatisch meervoudige verificatie (MFA) in of uit wilt schakelen voor alle gebruikers in je organisatie.

Deze instructies zijn bedoeld voor Microsoft 365-accounts. Lees dit artikel als je in plaats daarvan bezig bent met het beveiligen van je GoDaddy-account.

Vereist: je hebt beheerdersrechten nodig om MFA-instellingen te wijzigen. Bekijk voor meer info beheerdersrollen van Microsoft.

Meervoudige authenticatie inschakelen

Als je MFA inschakelt, moeten alle geselecteerde gebruikers een aanmeldmethode toevoegen.

1. Meld je aan bij Outlook op het web met je e-mailadres en wachtwoord van Microsoft 365.
  2. Ga zodra je bent aangemeld naar de pagina meervoudige authenticatie.
  3. Selecteer het selectievakje naast de gebruiker die MFA ingeschakeld heeft.
    Selectievakje links naast e-mailadres van gebruiker
  4. De snelle stappen worden rechts weergegeven. Selecteer Inschakelen.
    Onder snelle stappen schakel je de instellingsopties voor gebruikers in en beheer je ze
  5. Selecteer in het bevestigingsvenster meervoudige auth. inschakelen en daarna sluiten.
  6. Selecteer het selectievakje voor dezelfde gebruiker. Selecteer daarna onder snelle stappen Afdwingen.
    Onder snelle stappen, de opties voor gebruikersinstellingen Uitschakelen, Afdwingen en Beheren
  7. Meld je aan bij Outlook op het web met het e-mailaccount waarvoor net MFA is afgedwongen. Je moet het telefoonnummer waarnaar je de verificatiecode wilt sturen invoeren, en dan Volgende selecteren.

Opmerking: je kunt de Microsoft Authenticator-app gebruiken in plaats van een telefoonnummer op te geven.

8. Nadat je MFA hebt ingesteld, ontvang je een app-wachtwoord voor e-mailclients die basisauthenticatie gebruiken (zoals Outlook 2010). Noteer deze en selecteer dan Klaar.

We raden aan om een andere aanmeldmethode toe te voegen voor het geval je de toegang tot je primaire aanmeldmethode verliest.

Meervoudige authenticatie uitschakelen

Als MFA uitgeschakeld wordt, hoeven geselecteerde gebruikers hun extra aanmeldmethode niet te gebruiken. Ze hoeven dan alleen hun e-mailadres en wachtwoord te gebruiken bij het aanmelden.

1. Meld je aan bij Outlook op het web met je e-mailadres en wachtwoord van Microsoft 365. Stel je MFA opnieuw in als je nog geen toegang hebt tot de aanmeldmethode.
  2. Ga zodra je bent aangemeld naar de pagina meervoudige authenticatie.
  3. Selecteer het selectievakje naast de gebruiker waarvoor je MFA wilt verwijderen.
    Selectievakje links naast e-mailadres van gebruiker
  4. De snelle stappen worden rechts weergegeven. Selecteer Uitschakelen.
    Onder snelle stappen, de opties voor gebruikersinstellingen Uitschakelen en Beheren
  5. Selecteer in het bevestigingsvenster ja en daarna sluiten.