Meervoudige authenticatie in- of uitschakelen

Meervoudige authenticatie (MFA) voegt extra beveiliging toe aan je Office 365-accounts door ongeautoriseerde toegang tot je e-mail te voorkomen.

Vereist: je hebt beheerdersrechten nodig om MFA-instellingen te wijzigen. Bekijk voor meer info beheerdersrollen van Microsoft.

Meervoudige authenticatie inschakelen

1. Meld je aan bij Outlook op het web met je e-mailadres en wachtwoord van Office 365.
  2. Ga zodra je bent aangemeld naar de pagina meervoudige authenticatie.
  3. Selecteer het selectievakje naast de gebruiker die MFA ingeschakeld heeft.
    Selectievakje links naast e-mailadres van gebruiker
  4. De snelle stappen worden rechts weergegeven. Selecteer Inschakelen.
    Onder snelle stappen schakel je de instellingsopties voor gebruikers in en beheer je ze
  5. Selecteer in het bevestigingsvenster meervoudige auth. inschakelen en daarna sluiten.
  6. Selecteer het selectievakje voor dezelfde gebruiker. Selecteer daarna onder snelle stappen Afdwingen.
    Onder snelle stappen, de opties voor gebruikersinstellingen Uitschakelen, Afdwingen en Beheren
  7. Meld je aan bij Outlook op het web met het e-mailaccount waarvoor net MFA is afgedwongen. Je moet het telefoonnummer waarnaar je de verificatiecode wilt sturen invoeren, en dan Volgende selecteren.

Opmerking: je kunt de Microsoft Authenticator-app gebruiken in plaats van een telefoonnummer op te geven.

8. Nadat je MFA hebt ingesteld, ontvang je een app-wachtwoord voor e-mailclients die basisauthenticatie gebruiken (zoals Outlook 2010). Noteer deze en selecteer dan Klaar.

Meervoudige authenticatie uitschakelen

1. Meld je aan bij Outlook op het web met je e-mailadres en wachtwoord van Office 365.
  2. Ga zodra je bent aangemeld naar de pagina meervoudige authenticatie.
  3. Selecteer het selectievakje naast de gebruiker waarvoor je MFA wilt verwijderen.
    Selectievakje links naast e-mailadres van gebruiker
  4. De snelle stappen worden rechts weergegeven. Selecteer Uitschakelen.
    Onder snelle stappen, de opties voor gebruikersinstellingen Uitschakelen en Beheren
  5. Selecteer in het bevestigingsvenster ja en daarna sluiten.

Meer informatie

Opmerking: hoewel we voor dit proces linken naar Azure is onze ondersteuning voor Azure Active Directory beperkt. We bieden informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten.