Microsoft SQL Server Express installeren

Je kunt Microsoft SQL Server Express onder je Windows-server installeren en gebruiken, zonder dat je licentiekosten hoeft te betalen.

Als je Windows-server is uitgerust met Plesk, wordt aangeraden om SQL Express rechtstreeks via Plesk te installeren.

1. Maak verbinding met je Windows-server via Verbinding met extern bureaublad.
  2. Ga naar het menu Start en open Internet Explorer.

Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je waarschijnlijk de optie voor het downloaden van bestanden in Internet Explorer inschakelen.

3. Plak een van de volgende URL's in de adresbalk voor de versie die je wilt gebruiken en druk op Enter. Alle versies zijn compatibel met Windows Server 2008 en 2012.
    Versie Downloadkoppelling
    SQL Server 2008 http://download.microsoft.com/download/0/4/B/04BE03CD-EAF3-4797-9D8D-2E08E316C998/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe
    SQL Server 2012 http://download.microsoft.com/download/8/D/D/8DD7BDBA-CEF7-4D8E-8C16-D9F69527F909/ENU/x64/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe
    SQL Server 2014 http://download.microsoft.com/download/E/A/E/EAE6F7FC-767A-4038-A954-49B8B05D04EB/ExpressAndTools%2064BIT/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe

Als je problemen ondervindt bij het downloaden van het bestand, moet je de optie voor het downloaden van bestanden in Internet Explorer inschakelen.

4. Schuif omlaag en klik op Uitvoeren om het downloaden van SQL Server te starten.
  5. Als je een nieuwe server met Windows Server 2012 gebruikt, moet je je server eerst opnieuw opstarten om enkele .NET-updates te installeren.

6. Klik op Ja om het installeren te starten.
  7. Klik op Nieuwe installatie of functies toevoegen aan een bestaande installatie.
  8. Stem in met de voorwaarden van SQL Server en ga door met de overige stappen in de installatiewizard. Zorg ervoor dat je in de wizard de volgende stappen uitvoert:
    • Wanneer je de sectie voor serverconfiguratie bereikt, moet je ervoor zorgen dat je SQL Server Browser instelt op Automatisch.
    • Selecteer Gemengde modus voor de verificatie in de sectie voor database-engineconfiguratie en voer een hoofdwachtwoord in voer je SQL Server-installatie.

Met uitzondering van de installatiestappen die hiervoor zijn vermeld, kunnen de meeste gebruikers gewoon op Volgende klikken en zo alle andere installatieopties doorlopen. Zie de Officiële Microsoft SQL Server-documentatie als je vragen hebt over de verschillende opties.