Migreer mijn cPanel -website van HostGator naar GoDaddy

Als je je site gehost door HostGator wilt migreren naar GoDaddy, kun je de back -upfuncties van cPanel gebruiken. Hierdoor worden je website, de bijbehorende databases en de e -mailaccounts die je op cPanel hebt ingesteld, verplaatst.

Een korte opmerking over e -mail: als je deze instructies volgt, blijft je e -mail werken zoals voorheen. Als je echter de naamservers van je domein wijzigt zodat deze naar onze naamservers verwijzen, kan het zijn dat je e -mail niet meer werkt.

Overzicht

Hoewel dit proces een aantal stappen heeft, kun je deze in ongeveer een uur voltooien. Dit is wat je moet doen:

1. Download al je back -ups van HostGator.
  2. Zet die back -ups terug bij GoDaddy.
  3. Bekijk een voorbeeld van je site op onze servers.
  4. Laat het leven.

Het is vrij eenvoudig.

Een back -up maken van je site

Voordat u begint, raden wij u inkoop en instellen van uw cPanel account bij ons. Nadat je dat hebt voltooid, begin je met het maken van een back -up van je site bij HostGator.

Om een back -up te maken van je HostGator -site

1. Meld je aan bij je cPanel -account bij HostGator.
  2. Klik in het gedeelte Bestanden op Back -upwizard .
  3. Klik op Back -up maken .
  4. Klik op Basismap .
  5. Klik op Basismap en klik vervolgens op Terug .
  6. Klik op MySQL -databases .
  7. Klik op de namen van je databases om er een back -up van te downloaden en klik vervolgens op Terug .
  8. Klik op Doorstuurprogramma's en filters voor e -mail .
  9. Klik op elk van je domeinnamen om een back -up van de bijbehorende doorstuurservers te downloaden, klik op Systeemfilterinformatie en klik vervolgens op Terug .

Je moet al deze bestanden naar één locatie op je bureaublad verplaatsen, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.

Je site herstellen

Nu je al je back -ups hebt, kun je ze terugzetten op je GoDaddy cPanel gedeeld hostingaccount.

Om je back -ups te herstellen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast het cPanel-account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik in het gedeelte Bestanden op Back -upwizard .
  5. Klik op Herstellen.
  6. Klik op Basismap .
  7. Klik op Bestand kiezen, selecteer de back -up van de basismap die je hebt gegenereerd bij HostGator en klik vervolgens op Uploaden .

Opmerking: Dit kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van je back-up.

8. Nadat het herstellen is voltooid, sluit je het nieuwe venster dat is geopend en klik je op Terug .
  9. Klik op MySQL -databases .
  10. Klik op Bestand kiezen, selecteer de MySQL -back -up die je hebt gegenereerd bij HostGator en klik vervolgens op Uploaden .
  11. Sluit het nieuwe venster dat is geopend en herhaal de vorige stap voor elke database waarvan je een back -up hebt gemaakt. Als je klaar bent, klik je op Ga terug .
  12. Klik op Doorstuurprogramma's en filters voor e -mail .
  13. Klik op Bestand kiezen, selecteer de doorstuurservers of filtert back -ups die je bij HostGator hebt gegenereerd en klik vervolgens op Uploaden .

Dat is alles! Je hebt je website met succes verplaatst van HostGator naar cPanel.

Een voorbeeld van je site bekijken

Om er zeker van te zijn dat alles werkt voordat je je DNS verplaatst, kun je een voorbeeld van je site bekijken.

Om een voorbeeld van je site te bekijken

1. Ga in cPanel naar het tabblad cPanel bovenaan de pagina.
  2. Klik in het gedeelte Domeinen op Voorbeeld van website weergeven .
  3. Klik naast het domein dat je gebruikt op Voorbeeld .

Sommige soorten websites, waaronder WordPress®, hebben problemen met hun CSS wanneer je een voorbeeld hiervan bekijkt. Dit is normaal en helaas moeilijk op te lossen. Als je site echter live is, werkt alles normaal.

Als alles er goed uitziet, kun je je DNS bijwerken bij je domeinregistrar zodat deze verwijst naar je gedeelde cPanel -hosting. Werk gewoon je primaire A -record (@) bij met het IP -adres van je hostingaccount.

Je DNS bijwerken

Om het IP -adres van je hostingaccount te vinden, ga je naar het tabblad cPanel bovenaan de pagina. Het IP -adres van je website wordt links weergegeven.

• Als je domeinnaam bij ons is geregistreerd, kun je je primaire A-record (@) bijwerken met je cPanel IP-adres in DNS-beheer (meer informatie).
  • Als je domeinnaam ergens anders is geregistreerd, neem dan contact op met je registerhouder voor hulp bij het bijwerken van je DNS.