Mijn cPanel-website verplaatsen via FTP en FileZilla

Je kun je website uploaden of een back-up van je website maken door je bestanden met behulp van FTP (File Transfer Protocol) te kopiëren tussen je computer en hostingaccount. Er zijn tal van verschillende clients die je kunt gebruiken, maar wij raden FileZilla aan.

Het uploaden en downloaden van je website of gehele hostingaccount kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van je site en je internetverbinding.

Waarschuwing: Als je website databases (zoals MySql of MSSQL) gebruikt, zorg je ervoor dat je ook een back-up maakt van die databases, zodat je beschikt over een volledige back-up.

Als je verbinding wilt maken met FileZilla, moet je het volgende weten:

Veld Wat in te voeren ...
Host Je domeinnaam of IP-adres (zie de gedetailleerde gegevens hieronder)
Gebruikersnaam Je FTP-gebruikersnaam (zie de gedetailleerde gegevens hieronder)
Wachtwoord Je FTP-wachtwoord (zie de gedetailleerde gegevens hieronder)
Poort 21

1. Download, installeer en start FileZilla.
  2. Vul de volgende velden in: FileZilla Quickconnect
  3. Klik op Quickconnect
  4. Open de hoofdmap van je website in het gebied voor de externe site.
  5. Open de map op je computer waarin je websitebestanden lokaal zijn opgeslagen in het gebied voor de lokale site.
    Hostingbestanden opslaan met FileZilla
  6. Upload je bestanden Je bestanden downloaden
    Selecteer alle bestanden en mappen van je website en sleep je deze vervolgens vanuit het gebied voor de lokale site in het gebied voor de externe site. Selecteer alle bestanden en mappen van je website en sleep je deze vervolgens vanuit het gebied voor de externe site in het gebied voor de lokale site.

Als je de website uploadt, is deze in de lucht zodra het uploaden van je bestanden is voltooid. Als je de website downloadt, beschikt je over een back-up op je computer zodra het opslaan van de bestanden is voltooid.

Je IP-adres zoeken

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast het cPanel-account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Je IP-adres wordt weergegeven in de sectie Account.
  5. Voer in stap 2 hierboven je IP-adres in het veld Host in om verbinding te maken met FileZilla.

Je FTP-gebruikersnaam zoeken

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op de pagina Mijn producten op de driehoek naast Webhosting om een lijst weer te geven met je hostingaccounts. Klik vervolgens op Beheren voor het cPanel-hostingaccount dat je wilt gebruiken.
  3. Klik op cPanel-beheer.
  4. Klik in de sectie Bestanden op FTP-accounts.
  5. Je primaire cPanel-gebruiker wordt weergegeven als het eerste account in het gedeelte Speciale FTP-accounts.
  6. De aanmeldings-/gebruikersnamen van het FTP-account worden weergegeven in de kolom Aanmelding naast de gebruiker.
  7. Voer je FTP-gebruikersnaam in de daartoe bestemde velden in en maak verbinding met FileZilla in stap 2 hierboven.

Je FTP-wachtwoord wijzigen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast het cPanel-account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik onder Instellingen op Wijzigen naast je wachtwoord.
  5. Voer een nieuw cPanel-wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.
  6. Voer je FTP-wachtwoord in de daartoe bestemde velden in en maak verbinding met FileZilla in stap 2 hierboven.

Meer informatie

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.