Mijn domein doorsturen met GoDaddy

Stuur je domein dat bij GoDaddy geregistreerd staat door om bezoekers naar een andere pagina te sturen wanneer ze je domein bezoeken. Doorsturen is handig als je ergens anders al een website hebt gebouwd of als je je domein wilt koppelen aan een sociale mediapagina.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer onder Doorsturen Domein toevoegen naast Domein of Subdomein. Voer als je een subdomein selecteert het subdomein in (maximaal 63 tekens) in het veld Subdomein.
  5. Kies http:// of https:// in het vervolgkeuzemenu voor de URL van de bestemming waarnaar je het domein doorstuurt.

Opmerking: dit veld is specifiek voor de doel-URL. Voor het doorgestuurde domein is SSL niet ingeschakeld en vindt geen doorsturen via https plaats, omdat die functionaliteit nu niet wordt ondersteund. Je kunt doorsturen via https mogelijk inschakelen op het hostingplatform.

6. Voer het doorstuuradres in het veld URL bestemming in. Daar sturen we bezoekers naartoe als ze het domein in de adresbalk van hun browser invoeren.
    • Het eerste en laatste teken moet een nummer of een letter zijn
    • Punten (.) worden ondersteund
    • Maximaal 1000 tekens
    • Opeenvolgende punten (…) worden niet ondersteund
    • Lage streepjes (_) worden niet ondersteund
  7. Selecteer het type doorsturen: Permanent (301) of Tijdelijk (302).
  8. (Optioneel) Selecteer Doorsturen met maskering en voer je gegevens van de maskering in.
    • Titel: Een korte zin (maximaal 80 tekens) die wordt weergegeven op het tabblad van de browser en in zoekresultaten.
    • Beschrijving: Een korte beschrijving (maximaal 150 tekens) van je website die in zoekprogrammaresultaten moet worden weergegeven.
    • Zoekwoorden: Een lijst met zoekwoorden (maximaal 500 tekens) die de content en het doel van je website beschrijven.
  9. Selecteer Opslaan. We werken je domein automatisch bij naar een set naamservers van GoDaddy als deze niet van ons zijn.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stap

• Als je wilt dat de www-versie van je domeinnaam ook wordt doorgestuurd, zorg er dan voor dat je www CNAME verwijst naar @.

Meer informatie

• Het toevoegen van een doorstuurmogelijkheid voegt een sjabloon toe aan je DNS en vergrendelt je @ A-record. Als je die A-record wilt wijzigen, moet je eerst doorsturen verwijderen.
  • Niet alle websites kunnen worden gemaskeerd. Je kunt een foutmelding of een wit scherm zien. Schakel over naar Alleen doorsturen of neem contact op met je host over het toestaan van maskeren als de maskering niet zoals verwacht werkt.
  • Houd je domein actief en laat het niet vervallen door automatisch verlengen in te schakelen.