Mijn Microsoft 365-e-mailadres toevoegen aan Mail op iPhone of iPad

Stap 3 van de serie Mijn Microsoft 365-account instellen.

Opmerking: We raden aan om de Outlook-app voor iOS te gebruiken. Als je Outlook wilt downloaden, gebruik je de camera van je telefoon voor het scannen van deze QR code.
Outlook QR-code

Voeg je Microsoft 365-e-mailadres toe aan de app Mail op je iPhone of iPad. Daarna kun je e-mails verzenden, ontvangen en organiseren.

Bekijk aan de onderkant van de pagina een korte video over deze taak.

1. Open Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik Mail en Accounts. (Afhankelijk van je versie van iOS, moet je mogelijk op Wachtwoorden en Accounts tikken.)
    Tik op Accounts in Mail
  3. Tik op Account toevoegen.
    Tik op Accounts in Mail
  4. Tik op Microsoft Exchange.
    Tik in het menu op Microsoft Exchange
  5. Voer je e-mailadres en een korte beschrijving (bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of e-mailtype) in. Tik vervolgens op Volgende.
    Voer je e-mailadres en een bedrijfsbeschrijving in en tik op Volgende
  6. Tik op Log in om te bevestigen dat je je Microsoft Exchange-account wilt gebruiken.
    Tik op Log in om je aan te melden bij je Exchange-account
  7. Voer je wachtwoord in en tik op Aanmelden. (Je moet mogelijk je accounttype als Werk of School kiezen om door te gaan.)
    Voer je wachtwoord in en tik op Log in
  8. Als meervoudige verificatie is ingeschakeld, volg je de aanwijzingen om een van de beschikbare opties in te stellen of verifieer je je account via een bestaande methode voor meervoudige verificatie. Als de standaardinstellingen voor beveiliging zijn ingeschakeld, stel je meervoudige verificatie in de Microsoft Authenticator-app in.
  9. Opmerking: Als Microsoft je account niet kan vinden, word je gevraagd je gegevens handmatig in te vullen:

E-mail: Voer je e-mailadres van Microsoft 365 in
    Wachtwoord: Je wachtwoord voor je e-mailadres van Microsoft 365
    Server: outlook.office365.com (dit is verplicht)
    Domein: Dit kun je leeglaten
    Gebruikersnaam: Je e-mailadres voor Microsoft 365

10. Tik op Volgende. Je wordt mogelijk gevraagd om Toestemming namens je organisatie in te schakelen. Hierdoor kunnen Microsoft 365 en de app Mail samen worden gebruikt. Tik op Accepteren.
  11. Tik op Opslaan. Je kunt op elk gewenst moment terugkeren en je instellingen hier bijwerken.
    Controleer de instellingen en tik op Bewaren
  12. Dat is alles! Je Microsoft 365-account wordt vervolgens weergegeven onder Accounts.
    Je Office 365-account wordt vervolgens weergegeven onder Accounts

Weergeven

Meer informatie

Veelvoorkomende problemen bij het instellen van e-mail op een telefoon