Mijn Microsoft 365-e-mails doorsturen naar een ander e-mailaccount

Opmerking: We zijn bezig een probleem met e-mails doorsturen op te lossen. Als je een foutmelding ziet, wacht dan een half uur en probeer het opnieuw. Of gebruikers kunnen automatisch doorsturen inschakelen in Outlook op internet.

Stel een doorstuuradres in voor een e-mailaccount zodat binnenkomende mails naar een ander e-mailaccount gaan, zoals Gmail of Yahoo. Met doorsturen kun je tijd besparen, omdat je niet meerdere e-mailaccounts hoeft te bekijken.

Verplicht: Om e-mails naar een adres buiten je organisatie door te kunnen sturen (dus een die een ander domein gebruikt, zoals je persoonlijke e-mailaccount), moet je eerst externe e-mail doorsturen aanzetten.
  1. Meld je aan bij je Dashboard voor e-mail en Office.
  2. Als je een accounteigenaar bent, klik dan op Beheren naast het e-mailadres. Anders ga je door naar de volgende stap.
    • Tip: Als je beheerrechten hebt, kun je ook mails doorsturen in Beheerder en E-mail doorsturen. Selecteer Doorsturen toevoegen, kies een gebruiker (als je er meerdere hebt) en ga verder naar stap 4.
      Selectievakje voor doorgestuurde berichten bewaren
  3. In het gedeelte Beheren selecteer je Doorsturen.
  4. Onder E-mail doorsturen naar voer je het e-mailadres in waar je de mails op wilt ontvangen.
  5. Selecteer het selectievakje Kopie van doorgestuurde berichten bewaren om kopieën van mails in je inbox te bewaren. Als je dit vakje niet aankruist, worden berichten alleen doorgestuurd naar het opgegeven adres en worden er geen kopieën bewaard in het Microsoft 365-account.
    Selectievakje voor doorgestuurde berichten bewaren
  6. Selecteer Opslaan. Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven. De beheerders en de gebruiker ontvangen ook een melding per e-mail wanneer doorsturen wordt toegevoegd of gewijzigd.

Nieuwe berichten worden nu automatisch in het andere e-mailaccount bezorgd. Klik weer op Doorsturen om je doorstuuradres te wijzigen of te verwijderen