MySQL-databases exporteren

Je kunt je MySQL-database exporteren om in een andere database server te importeren of lokaal op te slaan als back-up. Volg deze stappen om de MySQL-database te exporteren naar een bestand en dit naar je computer te downloaden.

Opmerking: als je werkt met een grote database of een database met een groot aantal records in een tabel, moet je Secure Socket Shell (SSH) gebruiken om de database te exporteren.

1. Meld je aan bij phpMyAdmin.
  2. Op de phpMyAdmin-startpagina, vanuit het menu aan de linkerkant, selecteer de database die je wil exporteren.
    kies MySQL-database om te exporteren
  3. Kies Exporteren uit de tabbladen bovenaan de pagina.
    selecteer het tabblad exporteren
  4. (optioneel) Als je enkele geavanceerde instellingen wilt wijzigen, selecteer je onder Exportmethode Aangepast - alle mogelijke opties weergeven. Anders kun je standaard Snel - alleen het minimumaantal opties weergeven.
  5. Zorg dat SQL geselecteerd is onder Indeling.
  6. Selecteer Exporteren .

Je hebt de MySQL-database naar je computer geëxporteerd.