Web & Classic Hosting Help

Onze PHP-formuliermailers gebruiken voor webhosting en klassieke hosting

Twee niet-CGI-formuliermailers zijn inbegrepen in standaard gedeelde hostingaccountbestanden voor Linux: webformmailer.php en gdform.php. Deze bevinden zich in de hoofdmap van je hostingaccount. Als je een van deze scripts in je website opneemt, wordt er een formulier gemaakt dat gebruikersinformatie vastlegt dat naar een bepaald e-mailadres wordt verzonden.

Ga voor meer informatie over het toewijzen van het doeladres naar Een e-mailadres opgeven voor de PHP-fomuliermailer.

Webformmailer.php gebruiken

Volg deze stappen om webformmailer.php te gebruiken.

Webformmailer.php gebruiken

1. Log in bij je Accountmanager.
  2. Klik op Hosting.
  3. Klik naast het hostingaccount dat je wilt beheren op Beheren.
  4. Klik in de sectie Extra op Bestandsbeheer.
  5. Klik op de bestandsnaam voor de webpagina waarop je je formuliermailer wilt zetten.
  6. Geef de formuliermailer op in de tekst van je HTML.
  7. Dit is een algemene formuliermailer die je kunt gebruiken:
  8. form action="/webformmailer.php" method="post">
    input type="hidden" name="subject" value="Submission" />
    input type="hidden" name="redirect" value="thankyou.html" />
    Voornaam:  input type="text" name="FirstName" />
    Achternaam  :input type="text" name="LastName" />
    E-mail:  input type="text" name="email" />
    Opmerkingen:  textarea name="comments" cols="40" rows="10">
    Typ hier je opmerkingen./textarea>
    input type="submit" name="submit" value="submit"/>
    input type="hidden" name="form_order" value="alpha"/>
    input type="hidden" name="form_delivery" value="hourly_digest"/>
    input type="hidden" name="form_format" value="html"/>
    /form>
  9. Als je je eigen formuliertag maakt, wijs je /webformmailer.php toe aan het actiekenmerk en stel je de formuliermethode in op post:

form action="/webformmailer.php" method="post">
  10. Afgezien van de formuliervelden die je maakt, zijn er verborgen elementen die je kunt gebruiken.

form_format bepaalt in welke indeling de informatie wordt bezorgd. De waarden ervan zijn 'text', 'csv', 'html', 'xml' en 'default' (zelfde als 'text').

form_delivery bepaalt de frequentie en methode van levering. Alle ingediende formulieren worden als bijlage verzonden. Je kunt de form_delivery-variabelen als een van de volgende opgeven: 'digest', 'hourly_digest' en 'daily_digest'.

11. Als je klaar bent met het toevoegen van je webformuliermailer klik je op OK.

Gdform.php gebruiken

Volg deze stappen om gdform.php te gebruiken.

Gdform.php gebruiken

Waarschuwing:
Waarschuwing: het gdform.php-bestand kan niet worden hersteld als het is verwijderd.
  1. Log in bij je Accountmanager.
  2. Klik op Hosting.
  3. Klik naast het hostingaccount dat je wilt beheren op Beheren.
  4. Klik in de sectie Extra op Bestandsbeheer.
  5. Klik op de bestandsnaam voor de webpagina waarop je je formuliermailer wilt zetten.
  6. Geef de formuliermailer op in de tekst van je HTML.
  7. Dit is een algemene formuliermailer die je kunt gebruiken:
  8. form action="/gdform.php" method="post">
    input type="hidden" name="subject" value="Form Submission" />
    input type="hidden" name="redirect" value="thankyou.html" />
    p>First Name:input type="text" name="FirstName" />/p>
    p>Last Name:input type="text" name="LastName" />/p> p>E-Mail:input type="text" name="email" />/p> p>Comments:/p>textarea name="comments" cols="40" rows="10"> Typ hier je opmerkingen./textarea>

input type="submit" name="submit" value="submit"/> /form>
  9. Als je je eigen formuliertag gebruikt, wijs je de formulieritems voor je webformuliermailer unieke namen toe.
  10. Opmerking: houd in gedachten dat ons formuliermailerscript de namen van je formulieritems alfabetisch sorteert als het e-mailbericht wordt samengesteld. Dit is de prioriteitenvolgorde: hoofdletters, kleine letters, cijfers.

11. Geef op de formulieractieregel /gdform.php op. Bijvoorbeeld:
    form action="/gdform.php" method="post">
  12. Stel de formuliermethode in op "post".
  13. Afgezien van de velden die je op het formulier maakt, zijn er drie velden die je kunt gebruiken: onderwerp, omleiden en e-mailen.
    • Onderwerp. De onderwerpregel op de formuliermail.
    • Omleiden. De pagina die je bezoekers zien nadat ze het formulier hebben verzonden.
    • E-mailadres. Het retouradres voor de formuliermail.

14. Als je klaar bent met het toevoegen van je webformuliermailer klik je op OK.

Voor meer informatie over het aanpassen van HTML-formulieren verwijzen we je naar HTML-formulieren en invoer van W3 Schools.

Voor informatie over het opnieuw installeren van je standaardscripts verwijzen we je naar Hoe installeer in de standaardscriptmap opnieuw?