WordPress-afbeeldingen optimaliseren

Een afbeeldingsoptimalisatie-plug-in kan helpen om de grootte van de afbeeldingen op je site te verminderen, vaak zonder impact op de kwaliteit van de afbeeldingen. Dit kan helpen de grootte van je site te verminderen, en ook de laadtijd te versnellen. Bij het installeren van een nieuwe plug-in is het altijd aan te raden een plug-in te vinden die regelmatig wordt bijgewerkt.

1. Aanmelden bij WordPress
  2. Ga naar Plug-ins > Nieuw toevoegen.
  3. Typ "afbeeldingsoptimalisatie" in het vak 'Plug-ins zoeken'.
  4. Zoek een plug-in van keuze en klik op Meer Details om er meer over te weten te komen.
  5. Nadat je je plug-in van keuze hebt gevonden, klik op Nu installeren.
  6. Klik op Activeren als je hem onmiddellijk wil inschakelen.

Opmerking: EWWW Image Optimizer is een voorbeeld van een plug-in die de grootte van je afbeeldingen kan verkleinen.

Eens geïnstalleerd zou de nieuwe afbeeldingsoptimalisatie-plug-in zijn eigen sectie moeten hebben in het linker menu. Zoek dit menu om je nieuwe plug-in beginnen te gebruiken.