Probleemoplossing Outlook 2010 en 2013

Gebruik de volgende informatie om veelvoorkomende problemen op te lossen die zich kunnen voordoen bij het instellen van e-mail in Outlook. In de tussentijd kun je altijd Workspace Webmail gebruiken om e-mails te ontvangen en verzenden.

Voordat je probeert om een probleem op te lossen, moet je proberen om je e -mail handmatig in te stellen in Outlook:

Stap 1: zorg dat je verbinding kunt maken met Workspace Mail

Maak eerst verbinding met Workspace Mail in je webbrowser om er zeker van te zijn dat je een account hebt en dat je gebruikersnaam en wachtwoord werken. Ga naarhttp://email.secureserver.net en meld je aan.

Als je je niet kunt aanmelden, controleer dan nog een keer of je e-mailaccount is ingesteld en of je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt. Je moet mogelijk contact opnemen met de systeembeheerder die je account heeft ingesteld. Zie voor meer informatieMijn Workspace-e-mailaccount instellen ofStel het Workspace Email -wachtwoord van een gebruiker opnieuw in .

Stap 2: controleer je instellingen zorgvuldig

Het toevoegen van server- en accountinformatie kan lastig zijn; een typefout bij een of twee letters is zo gemaakt. Controleer nog een keer of je de juiste servers voor inkomende en uitgaande e-mail (hostnamen), en het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt opgegeven om verbinding met je e-mailaccount te maken.

Je servernamen kunnen ook verschillen van onze standaardconfiguratie, afhankelijk van het type e -mailabonnement dat je hebt en waar je het hebt gekocht. Zie Server- en poortinstellingen voor Workspace Emailvoor meer informatie.

Stap 3: stel je wachtwoord opnieuw in

Als je hebt gecontroleerd of je wachtwoord juist is door je aan te melden, maar je kunt nog steeds geen e -mail instellen via Outlook, stel je het wachtwoord van je Workspace Email opnieuw in . (Je kunt hetzelfde wachtwoord opnieuw gebruiken.)

Probeer opnieuw of je je e-mailaccount kunt instellen nadat je het wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Stap 4: probeer andere SMTP-poorten

Doorgaans werken SSL en poort 465 prima. Als je wel e-mail kunt ontvangen in Outlook maar niet verzenden, controleer dan nog een keer of je het juiste poortnummer gebruikt.

Internetproviders of netwerkproviders blokkeren soms om beveiligingsredenen specifieke poorten. Als de standaardinstellingen niet werken, kunt u enkele alternatieve poorten proberen.

De SMTP-poortinstellingen in Outlook wijzigen

1. Klik in Microsoft Outlook 2010 op Bestand en klik op Accountinstellingen.
  2. Selecteer de account die je wilt wijzigen en klik op Wijzigen.
  3. Klik op Meer instellingen... en selecteer het tabblad Geavanceerd.
  4. Schakel naast Het volgende type versleutelde verbinding gebruiken de optie SSL in.
  5. Typ naast Uitgaande server (SMTP) de waarde 465. Klik op OK en klik op Volgende.
  6. Als deze instellingen niet werken, herhaal dan stap 1 t/m 3 en selecteer Geen bij Het volgende type versleutelde verbinding gebruiken. Probeer deze andere poorten bij Uitgaande server (SMTP): 80, 3535 of 25.
  7. Klik op OK en Volgende om te zien of de andere poorten werken.

Stap 5: neem contact op met klantenservice

Neem contact op met de klantenondersteuning als u deze stappen hebt doorlopen en het nog steeds niet lukt om uw e-mailaccount te gebruiken op uw apparaat. Wij hebben toegang tot enkele aanvullende hulpmiddelen en het kan zijn dat er sprake is van een probleem met uw e-mailaccount dat wij kunnen oplossen.

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.