Outlook 2013: E-mail werkruimte instellen

Dit artikel gaat alleen over Workspace E-mail. Ga voor instructies over Office 365 E-mail naar Outlook: E-mail instellen

Dus je wilt je e-mail instellen in Outlook® 2013. Geen probleem. Het duurt ongeveer 5 minuten om je e-mail aan de praat te krijgen in Outlook 2013. Het volgende proces werkt voor de meeste van onze klanten, maar soms moeten er enkele extra wijzigingen worden aangebracht, afhankelijk van waar je woont en welke internetprovider je gebruikt.

Zie Outlook 2010 en 2013: Problemen met e-mail oplossen voor aanvullende hulp als je de onderstaande stappen hebt uitgevoerd, maar je geen e-mail kunt verzenden of ontvangen.

VOORDAT JE BEGINT: om Outlook in te stellen voor je e-mail, moet je de POP- of IMAP-instellingen en -poorten voor de e-mailserver weten. Ga hiervoor naar het Email Setup Center (Centrum voor e-mailinstellingen) en noteer de informatie die onder Email Server Settings (Instellingen voor de e-mailserver) wordt weergegeven.

Als je meer informatie nodig hebt over het instellen van een internet-e-mailaccount, raadpleeg je het Microsoft-ondersteuningsartikel over dit onderwerp. Als je dit wilt openen, klik je hier.

Outlook 2013 gebruiken onder Windows gebruiken

Volg deze instructies op om je e-mailaccount handmatig in te stellen voor gebruik met Outlook 2013 onder Windows.

E-mail instellen voor gebruik van Outlook 2013 onder Windows

1. Open Microsoft Outlook 2013.
    • Klik als de wizard Opstarten voor Microsoft Outlook wordt weergegeven in de wizard op Volgende. Klik vervolgens op de pagina E-mailaccounts op Volgende.
    • Ga als de wizard Opstarten voor Microsoft Outlook niet wordt weergegeven in de Outlook-werkbalk naar het tabblad Bestand en klik vervolgens op Account toevoegen.
  2. Klik op de pagina Account toevoegen op Serverinstellingen of extra servertypes handmatig configureren en klik vervolgens op Volgende.
  3. Selecteer op de pagina Service kiezen POP of IMAP en klik vervolgens op Volgende.
  4. Voer in het veld Je naam de naam in waarvan je wilt dat deze wordt weergegeven in e-mails die je vanaf deze account verzendt.
  5. Voer in het veld E-mailadres je e-mailadres in.
  6. Selecteer voor Accounttype IMAP of POP3 in het gedeelte Servergegevens.
  7. Gebruik de volgende instellingen voor je binnenkomende en uitgaande servers, gebaseerd op het geselecteerde Accounttype:
    POP3
    Server voor inkomende e-mail pop.secureserver.net
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP) smtpout.secureserver.net
    IMAP
    Server voor inkomende e-mail imap.secureserver.net
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP) smtpout.secureserver.net
  8. Voer in het gedeelte Aanmeldingsgegevens van het veld Gebruikersnaam je e-mailadres in.
  9. Voer in het veld Wachtwoord je wachtwoord in.
  10. Optioneel: vink het selectievakje Wachtwoord onthouden aan als je wilt dat Outlook je wachtwoord onthoudt.
  11. Klik onderaan de pagina op Meer instellingen.
  12. Selecteer in het dialoogvenster Internet E-Mail Settings (Webmailinstellingenop) het tabblad Uitgaande server de optie Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.
  13. Outlook 2013 dient op het tabblad Geavanceerd voor de Binnenkomende serverpoort de volgende standaardinstellingen weer te geven:
    POP3
    Binnenkomende serverpoort 110
    Uitgaande serverpoort 25 of 80
    IMAP
    Binnenkomende serverpoort 143
    Uitgaande serverpoort 25 of 80
  14. Klik op de pagina Nieuwe account toevoegen op Volgende.
  15. Je account wordt door Outlook getest. Klik als dit is voltooid op Afsluiten om het dialoogvenster Accountinstellingen testen te sluiten.
  16. Klik op de pagina Gefeliciteerd op Voltooien.

Dat was het. Als alles naar behoren werkt, verschijnen er in je Postvak IN van Outlook een aantal e-mailberichten. Druk als dit niet het geval is op F9 op je toetsenbord om berichten te ontvangen.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

Het hulpprogramma voor het instellen van Microsoft® Outlook® configureert automatisch je e-mailaccount voor gebruik met Outlook. Het hulpprogramma werkt alleen als je e-mail bij ons wordt gehost, Outlook op je computer is geïnstalleerd en je Outlook ten minste één keer hebt geopend.

Hulpprogramma voor installatie van Outlook gebruiken

1. Download het hulpprogramma voor installatie van Outlook, installeer het programma en voer het uit.

Het hulpprogramma voor installatie van Outlook is een uitvoerbaar bestand dat je op je computer moet opslaan alvorens het te starten.

2. Selecteer indien van toepassing de e-mailclient die je wilt instellen.
  3. Voer je naam in. Deze informatie wordt in het veld Van weergegeven van e-mailberichten die jij hebt verzonden.
  4. Voer het e-mailadres in dat je voor deze account wilt gebruiken.
  5. Voer je wachtwoord in.
  6. Als je toegang tot je e-mail wilt via Webmail, moet je er voor zorgen dat Een kopie van berichten op de server achterlaten is geselecteerd.
  7. Klik op Account instellen.
  8. Klik op OK.

Sommige internetproviders accepteren de standaardinstellingen van het hulpprogramma voor installatie van Outlook niet. In dit geval moet je ze mogelijk handmatig bewerken. Zie voor meer informatie Oplossing problemen met verbinden van e-mail in Outlook Express.

Het Outlook-configuratiehulpmiddel biedt ondersteuning voor het volgende:

E-mailtoepassingen

• Outlook® Express 6
  • Windows® Mail
  • Outlook® 2003
  • Outlook® 2007
  • Outlook® 2010
  • Outlook® 2013

Besturingssystemen

• Microsoft Windows® XP
  • Windows Vista® 32 bits
  • Windows Vista® 64 bits
  • Windows® 7

Als je geen e-mailberichten ontvangt of kan versturen raadpleeg dan Outlook 2010 en 2013: Problemen met e-mail oplossen. Maak je zich geen zorgen. Er kunnen een aantal dingen gebeuren tijdens de instelling. We zullen je helpen dit te onderzoeken en op te lossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.