Overdrachten, serviceproviders bijwerken en accountwijzigingen voor .BR-domeinen

Volgens het Braziliaanse register moet je een overdracht handmatig uitvoerenop hun website.

Opmerking: Als je een bestaande klant van GoDaddy bent en de naam van je .BR-domein vóór 5 oktober 2017 hebt geregistreerd bij GoDaddy, dan moet je je CNPJ handmatig opnieuw toewijzen om GoDaddy als serviceprovider te gebruiken op de .BR-registerwebsite. Zie de sectie serviceprovider wijzigen naar GoDaddy voor alle domeinen hieronder. Je vindt hier meer informatie over waarom je dit moet doen.

Opmerking: je hoeft niks te doen als je je hebt ingeschreven voor onze beheerdersservice.

Opmerking: Als je een nieuwe klant van GoDaddy bent en je .BR-domein wilt overdragen naar GoDaddy, dan moet je eerst een product voor een inkomende overdracht kopen. Vervolgens moet je je CNPJ handmatig opnieuw toewijzen om GoDaddy te gebruiken als serviceprovider op de .BR-registerwebsite. Zie de sectie serviceprovider wijzigen naar GoDaddy voor alle domeinen hieronder

Serviceprovider wijzigen naar GoDaddy voor alle domeinen

Verplicht: je moet de serviceprovider voor je bestaande domein(en) bijwerken naar GoDaddy om nieuwe domeinnamen te kopen en/of je domeinen en websites via ons te beheren.

Je moet je CNPJ-/CPF-ID toewijzen of koppelen aan GoDaddy op de website van het register. Zodra deze ID is gekoppeld aan GoDaddy maken alle domeinen met die ID gebruik van GoDaddy als serviceprovider.

1. Ga naar de .BR-registerwebsite en klik op Accessar Conta:
  2. Accessar conta button

3. Voer je CNPJ-/CPF-ID in het zoekvenster in.
  4. Opmerking: Als je je wachtwoord bent vergeten of als je je nog niet hebt geregistreerd, klik dan op esqueci ou nao tenho senha. Er wordt dan vanuit het register een koppeling verzonden die is gekoppeld aan het e-mailadres voor de CNPJ-/CPF-ID, zodat je je wachtwoord opnieuw in kunt stellen.

5. Klik op het tabblad Titularidade:
  6. Titularidade button

7. Klik op de koppeling Editar Informacoes.
  8. Je huidige registerhouder wordt weergegeven in een vervolgkeuzemenu. Wijzig de provider naar GoDaddy en klik op Salvar om die instelling op te slaan.
  9. Klik op Concordo om de update te accepteren.

Opmerking: Als je de eigenaar bent van meerdere com.br of net.br domeinen, raden we je aan om al je domeinen over te dragen naar GoDaddy, omdat dit het eenvoudiger maakt om al je domeinen op één locatie te beheren. Als je echter maar één domein wilt overdragen naar GoDaddy, bekijk dan de sectie Registerhouder/serviceprovider wijzigen voor een specifiek domein hieronder.

Registerhouder wijzigen naar GoDaddy voor één domein

1. Ga naar de .BR-registerwebsite en klik op Accessar Conta:
  2. Accessar conta button

3. Voer je CNPJ-/CPF-ID in het zoekvenster in.
  4. Opmerking: Als je je wachtwoord bent vergeten of als je je nog niet hebt geregistreerd, klik dan op esqueci ou nao tenho senha. Er wordt dan vanuit het register een koppeling verzonden die is gekoppeld aan het e-mailadres voor de CNPJ-/CPF-ID, zodat je je wachtwoord opnieuw in kunt stellen.

5. Klik op het tabblad Dominios:
  6. Dominios button

7. Klik op het domein dat je wilt overdragen naar GoDaddy.
  8. Klik op Selecionar outro provedor in de sectie Provedor De Servicos .
  9. Selecteer GoDaddy in de vervolgkeuzelijst en klik op Prosseguir.

Wijziging van eigendom

Je moet nu naar de overdrachtspagina voor .BR-domeinen gaan en het overdrachtsformulier invullen.

1. Ga naar de .BR-overdrachtspagina
  2. Vul de volgende velden in:
    • Dominios: voer het domein of de lijst met domeinen in die je wilt overdragen.
    • Representantes legais do titular: voer de naam van de huidige eigenaar van het domein in.
    • E-mail ou codigo de usuario (ID) para contato: voer het e-mailadres van de huidige eigenaar van het domein in.
    • Documento: voer de CNPJ/CPF-ID van de nieuwe eigenaar in.
  3. Klik op Prosseguir om door te gaan.
  4. Als het formulier is ingevuld, moet je de volgende taken uitvoeren:
    • Druk de brief af (klik op Clicando aqui om af te drukken).
    • Laat de brief notarieel bekrachtigen.
    • Maak een kopie van de CNPJ-/CPF-ID van de nieuwe eigenaar.
    • Verzend de brief en de kopie van de CNPJ-/CPF-ID naar NIC.BR op het adres dat op de pagina is opgegeven.

Waarom moet ik de serviceprovider bijwerken naar GoDaddy?

Er is nu een directe relatie met het BR-register, waardoor we voorwaarden voor langere registratie (tot 10 jaar) en lagere kosten voor het verlengen van domeinen kunnen aanbieden. Vóór deze integratie werkten we met een tussenpersoon samen om je BR domeinen te registreren en te beheren.

Als resultaat moet je volgens het BR-register de serviceprovider die is gekoppeld aan je CNPJ-/CPF-ID bijwerken naar GoDaddy. Dit hoef je maar een keer te doen om te profiteren van de voorwaarden voor langere registratie en lagere kosten voor het verlengen van al je domeinen.

Opmerking: je hoeft niks te doen als je je hebt ingeschreven voor onze beheerdersservice.

Note: If your domain is renewing within the next two months, or if you need to redeem an expired domain, we suggest you first renew (or redeem) your domain, and then update the Service Provider setting. This will help reduce changes of your domain being impacted due to any delays in communication between the registry and us.