PHP-safe modus uitschakelen op je Plesk-server

Standaard configureert Parallels Plesk Panel PHP naar "safe modus" tijdens de installatie. Als je PHP uit de "safe modus" wilt halen, moet je remote verbinding maken met je dedicated server en het PHP-initialisatiebestand van de server wijzigen.

Linux-servers

PHP-safe modus uitschakelen op je Linux-server

1. Maak via SSH verbinding met je server (meer informatie).
  2. Schakel over naar de hoofdmapgebruiker (meer informatie).
  3. Voer het wachtwoord van je server in.
  4. Voer de volgende opdracht uit:
    vi /etc/php.ini
  5. Ga naar de regel safe_mode = on en druk op de "i"-toets.
  6. Wijzig de regel naar safe_mode = off en druk op de "Esc"-toets.
  7. Type :wq! om je bestand op te slaan.

Windows-servers

PHP-safe modus uitschakelen op je Windows-server

1. Maak verbinding met je server via Extern bureaublad (meer informatie).
  2. Open c:\windowsphp.ini in Kladblok.
  3. Wijzig de regel safe_mode = on naar safe_mode = off.
  4. Sla php.ini op en sluit het bestand.

Nadat je het bestand hebt bewerkt, moet je je webserver opnieuw opstarten. Je kunt je webserver opnieuw opstarten via Parallels Plesk Panel door stop/start te selecteren onder de sectie Server > Service Management .