Voorkom SPAM -problemen op je server

Een belangrijk onderdeel van het opschonen van je server na een SPAM -probleem is om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Het is onze ervaring dat er maar een paar hoofdoorzaken zijn van uitgaande e -mailspam. Hieronder staan enkele veelvoorkomende oorzaken van spam via e -mail en manieren om deze te voorkomen.

Een gecompromitteerd e -mailaccount

Als een e -mailaccount/mailbox op de server een zwak wachtwoord heeft, of als het wachtwoord gecompromitteerd is, zal een kwaadwillende derde die mailbox gebruiken om e -mail te verzenden.

E -mailaccounts beschermen:
  • Stel de wachtwoorden voor alle e -mailaccounts op de server opnieuw in op sterke, willekeurige wachtwoorden . Let vooral op e -mailaccounts die een grote hoeveelheid retourzendingen ontvangen.

Onbeveiligde formulieren op een website

Veel sites gebruiken formulieren, zoals aanmeldingen voor nieuwe gebruikers of contactformulieren, die een e -mailbericht activeren wanneer ze worden verzonden. Als het formulier niet beschermd is met een captcha of challenge van welke aard dan ook, kan dit worden gecompromitteerd en gebruikt om SPAM te verzenden.

Formulieren beschermen:
  • Gebruik een captcha of uitdaging. Dit voorkomt dat geautomatiseerde "bots" je formulier gebruiken om SPAM te verzenden.
  • Als je site een CMS zoals WordPress of Joomla gebruikt, zorg er dan voor dat alle plug-ins/extensies up-to-date zijn en verwijder alle plug-ins/extensies die je niet meer gebruikt.

Kwetsbaarheden in malware/codering

Als je CMS verouderd is, kunnen malwarebestanden worden geüpload en gebruikt om duizenden e-mailberichten te verzenden door gebruik te maken van de PHP-functie mail ().

Malware voorkomen:
  • Werk alle CMS -kernbestanden, plug -ins, extensie- en themabestanden bij naar de nieuwste stabiele versies.
  • Stel alle sites in om de nieuwste PHP -versie te gebruiken. EOL-versies (end-of-life) hebben mogelijk niet-gepatchte kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt om SPAM te verzenden.
  • Gebruik een malwarescanner om de bestanden van je site te controleren op tekenen van inbreuk. Websitebeveiliging is een gebruiksvriendelijke tool om je site te beschermen tegen malware.

E -mail doorstuuraccounts

SPAM -problemen kunnen snel uit de hand lopen als je e -mail doorstuurt. Als een kwaadwillende derde besluit 1000 e-mails naar een doorstuuradres te sturen, worden deze e-mails op hun beurt opnieuw verzonden vanaf de server en lijken ze afkomstig te zijn van de server.

Om relay -gebruik te minimaliseren:
  • Maak spaarzaam gebruik van het doorsturen van e -mails. Als je een "sales@coolexample1.com" -adres hebt dat gmail.com-adressen doorverwijst naar je 6-koppige verkoopteam, worden 6 SMTP-relays per bericht gebruikt.
  • Gebruik een lokale mailbox voor elk formulier. Elk e -mailadres dat op je server wordt gehost, wordt als lokaal beschouwd.

Verkeerd geconfigureerde serverinstellingen of software -instellingen van derden

Meldingen van WHM/cPanel, Plesk, cron jobs en beveiligingssoftware zoals Fail2Ban en CSF zijn standaard geconfigureerd om dagelijks talloze e -mails te verzenden. Als een van deze berichten wordt verzonden naar een e -mailadres dat niet bestaat, verstuur je constant retourzendingen, waardoor je relays opgebruikt kunnen worden en de normale e -mail langzamer wordt afgeleverd.

Instellingen herstellen:

• Bevestig in WHM dat de volgende gebieden een geldig e -mailadres gebruiken:
    • Basis WebHost Manager® -installatie
    • Bewerk Systeem -mailvoorkeuren
    • Neem contact op met Manager
    • E -mail alle resellers
    • Alle gebruikers e -mailen
  • Bevestig in Plesk dat de volgende gebieden een geldig e -mailadres gebruiken. Afhankelijk van de geselecteerde weergave in Plesk, wil je de volgende gebieden controleren:
    • Instellingen → Meldingen
    • Gebruikers
    • Mijn profiel
  • Configureer cron -taken om een geldig lokaal adres te e -mailen.
  • Configureer meldingen voor software zoals Fail2Ban en CSF (ConfigServer Security and Firewall) om een geldig, lokaal e -mailadres te gebruiken of ze helemaal uit te schakelen.

Mailinglijsten

Houd er rekening mee dat onze e -mailrelays niet kunnen worden gebruikt om ongevraagde bulk e -mail te verzenden. Als gevolg hiervan kunnen je legitieme berichten worden gemarkeerd als SPAM en kan de server worden geblokkeerd voor het verzenden van e -mail.

Als je e-mail probeert te verzenden naar een mailinglijst, moeten alle ontvangers zich aanmelden voor het ontvangen van berichten en moeten alle ontvangers de mogelijkheid hebben om zich af te melden voor e-mails. Zorg er bovendien voor dat je over een mechanisme beschikt om ongeldige adressen te herkennen en te verwijderen uit uitgaande mailings. Neem even de tijd om dit artikel over het verantwoord verzenden van e -mail door te nemen.

Verwante stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .