Problemen met de verbinding met mijn Workspace Email-account oplossen

Als je problemen hebt met het verbinden met je e-mailaccount via een e-mailclient, dan zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Je kunt voor nu nog wel je e-mail bekijken in Webmail.

Controleer je SMTP-relay-instellingen

Controleer of je SMTP-relay hebt geconfigureerd in je e-mailaccount. Ga voor meer informatie naar Je SMTP-relay-instellingen controleren.

Controleer de namen van je mailserver

1. Meld je aan bij Webmail. Gebruik je Workspace Email-adres en -wachtwoord (je GoDaddy-gebruikersnaam en -wachtwoord werken hier niet).
  2. Selecteer Tools > Centrum voor e-mailinstellingen.
  3. Je inkomende en uitgaande serverinstellingen worden weergegeven.

Wijzig je poortinstellingen

Mogelijk blokkeert je internetprovider de standaard poortinstellingen van je e-mailclient. Je kunt deze alternatieve poorten gebruiken voor de servernaam die je gebruikt.

Zonder SSL:

Protocol Type Poort
IMAP Inkomend 143
POP Inkomend 110
SMTP Uitgaand 25, 80, 3535

Met SSL/TLS:

Protocol Type Poort SSL/TLS
IMAP Inkomend 993 SSL
POP Inkomend 995 SSL
SMTP Uitgaand 465 SSL
SMTP Uitgaand 587 TLS

Controleer of er e-mailbeperkingen zijn

Er zijn Workspace Email-accountbeperkingen die mogelijk invloed hebben op je mogelijkheid om e-mail te kunnen verzenden.

• Controleer de grootte van het bericht.
  • Controleer het aantal ontvangers.
  • Zorg ervoor dat je je dagelijkse relay-limiet niet hebt overschreden. (Een relay is een bericht/ontvanger met de SMTP-service. Als je een bericht stuurt naar 30 mensen, dan telt het als 30 relays.)