Problemen met FileZilla FTP-verbindingen oplossen

Als je problemen hebt om via FileZilla een FTP-verbinding met je hostingaccount te maken, bekijk dan onderstaande informatie om je probleem op te lossen.

Onjuist wachtwoord

Als je niet het juiste wachtwoord gebruikt voor je hostingaccount, geeft FileZilla de volgende fout weer:

Opdracht: GESLAAGD **********
Reactie: 530 Verificatie van aanmelding mislukt
Fout: Kritieke fout
Fout: Kan geen verbinding maken met server

Zie Je FTP-gebruikersnaam en -wachtwoord opnieuw instellen om dit probleem te verhelpen.

Onjuiste gebruikersnaam

Als je niet de juiste gebruikersnaam opgeeft, geeft FileZilla daarvoor geen unieke fout aan.

Als je de gebruikersnaam voor je hostingaccount niet zeker weet, kun je die vinden aan de hand van de informatie in De aanmeldingsgegevens/gebruikersnaam voor je FTP-server zoeken.

Onjuiste DNS-informatie

Je domeinnaam moet naar je hostingaccount verwijzen. Dit gebeurt door de DNS A-record van je domeinnaam te laten verwijzen naar het IP-adres van je hostingaccount. Als je niet precies weet wat dit betekent, is dat niet zo erg. Je kunt deze informatie gebruiken om het probleem te controleren.

De DNS-informatie van je domeinnaam controleren

1. Het IP-adres van je hostingaccount vinden en noteren. Zie Wat is het IP-adres van mijn website? voor meer informatie.
  2. Ga naar de A-record van je domeinnaam en wijzig dit indien nodig. Zie
    voor meer informatie. Je moet de A (Host)-record met @ in de kolom Host zoeken. Deze moet overeenkomen met het IP-adres van je hostingaccount.

Andere DNS-connectiviteitsproblemen

Er zijn mogelijk andere problemen die de verbinding met je hostingaccount via FileZilla blokkeren die je kunt oplossen door een andere waarde dan je Host in FileZilla te gebruiken.

Geef het volgende op als je Host in FileZilla, in plaats van je domeinnaam (vervang in elk voorbeeld coolexample.com door je eigen domeinnaam):

• Het IP-adres van je hostingaccount. Zie Wat is het IP-adres van mijn website? voor meer informatie.
  • ftp.coolexample.com
  • ftp://coolexample.com
  • ftp://je IP-adres, bijvoorbeeld, ftp://1.1.1.1