Mijn WordPress-website omleiden naar HTTPS voor Linux-hosting

Nadat je SSL-certificaat is geïnstalleerd in je Linux-hostingaccount, zijn er enkele wijzigingen die je moet aanbrengen in je .htaccess-bestand, zodat je bezoekers automatisch worden omgeleid naar een HTTPS-versie van je WordPress-website.

Opmerking: Deze instructies zijn niet van toepassing op Beheerde WordPress-accounts met een SSL-certificaat. We zorgen automatisch voor de HTTPS-omleiding (nadat het installeren van het certificaat is voltooid).

1. Meld je aan bij je WordPress-dashboard.
  2. Plaats de muiswijzer op Instellingen in het navigatiepaneel en selecteer Algemeen.
  3. Zoek de volgende velden op de nieuwe pagina:
    • WordPress-adres (URL)
    • Siteadres (URL)
  4. Werk in de afzonderlijke velden bij of je URL‘s https in plaats van http bevatten.
    • http://coolexample.com wordt in dat geval bijvoorbeeld https://coolexample.com.
  5. Schuif omlaag naar onderaan de pagina en selecteer Wijzigingen opslaan.
  6. Open je huidige .htaccess-bestand in de map /public_html/ met cPanel-bestandsbeheer, zodat je dit kunt bewerken. Als je het .htaccess-bestand niet ziet, controleer dan of je verborgen bestanden worden weergegeven. Als je nog geen .htaccess-bestand hebt, moet je dit maken.
  7. Voeg bovenaan je .htaccess-bestand de volgende code in:
  8. # BEGIN GD-SSL

Options +FollowSymLinks
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} !=on
    RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^(.+)$
    RewriteCond %{SERVER_NAME} ^coolexample\.com$ [OR]
    RewriteCond %{SERVER_NAME} ^www\.coolexample\.com$
    RewriteRule .* https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
    Header add Strict-Transport-Security "max-age=300"

# END GD-SSL
  9. Selecteer rechtsboven in de hoek van het scherm Wijzigingen opslaan.