API-reseller Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Releaseopmerkingen bij API voor domeinen

Dit zijn de release -opmerkingen van de Domains API. We zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe functies en nieuwe aanbiedingen.

April 2020

WHOIS -privacywijzigingen

Op 1 juli 2020 verbeteren we ons privacyaanbod om je meer controle te geven over hoe je de privacy voor je domeinen beheert. Ten eerste kun je de privacy in- of uitschakelen zonder het product te annuleren en opnieuw te kopen. Wanneer je voor het eerst privacy toevoegt aan een domein, worden proxycontactinformatie gebruikt om je persoonlijke contactinformatie te vervangen als antwoord op WHOIS -vragen. Om je persoonlijke contactgegevens tijdelijk weer te geven in WHOIS, wordt er een nieuw exposeWhois -kenmerk geïntroduceerd, evenals een nieuwe overeenkomstsleutel om de toestemming voor het vrijgeven van persoonlijke contactgegevens te verifiëren, als volgt:

PATCH /v1/domains/mydomain.com "consent": {"overeenstemmingAt": "2020-03-30T10: 00: 00Z", "overeenstemmingBy": "12.13.14.15", "agreementKeys": ["EXPOSE_WHOIS"]} , "exposeWhois": "true"

Proxycontactinformatie kan worden hersteld met de volgende opdracht, zonder dat er een overeenkomstsleutel nodig is:

PATCH /v1/domains/mydomain.com "exposeWhois": "false"

Daarnaast bieden we vanaf 1 juli 2020 gratis basisprivacybescherming voor alle nieuwe domeinen en voor bestaande domeinen die onze geavanceerde privacybescherming nog niet hebben. Basisprivacy maskeert de meeste persoonlijke contactgegevens in whois -zoekopdrachten, waardoor alleen de bedrijfsnaam, het land en de staat worden weergegeven. Voor domeinen met basisprivacybescherming kunnen persoonlijke contactgegevens optioneel worden weergegeven of gemaskeerd in whois met behulp van dezelfde API -opdrachten als hierboven beschreven.

Nu beschikbaar: .APP, .DEV en .PAGE

Vanaf 28 april 2020 kunnen API -gebruikers .APP-, .DEV- en .PAGE -domeinen registreren, met één speciale accommodatie. .APP, .DEV en .PAGE worden aangemerkt als beveiligde naamruimten. Alle grote browsers vereisen dat domeinen in deze naamruimten een SSL -certificaat hebben.

Registranten zijn niet verplicht om een SSL-certificaat aan te schaffen als een vereiste om hun domein aan te schaffen, maar domeinnaamproviders zijn verplicht om hun registranten op het moment van registratie op de hoogte te stellen dat ze een SSL-certificaat nodig hebben om hun domein in een browser te beheren .

Volledige details over deze vereiste zijn beschikbaar via de volgende API -methode:

GET/v1/domeinen/overeenkomsten? Tlds = APP

Ter ondersteuning van deze speciale TLD's wordt een aanvullende overeenkomstsleutel met de naam HTTPS_NOTICE geïntroduceerd in de toestemmingssectie in de hoofdtekst van het aankoopeindpunt, zodat gebruikers kunnen bevestigen dat ze deze vereiste hebben bekeken en door willen gaan met de registratie. Met inbegrip van deze nieuwe vereiste overeenkomstsleutel, ziet de toestemmingssectie van een geldige aankoopaanvraag er als volgt uit:

POST/v1/domains/aankoop "domein": "mijndomein.app", "toestemming": {"overeengekomenAt": "2020-03-30T10: 00: 00Z", "overeengekomenBy": "12.13.14.15", "overeenkomstKeys ": [" DNRA "," HTTPS_NOTICE "]}, ...

TLD's voor onbepaalde handelsmerkclaims

13 extra TLD's zijn nu beschikbaar via de API: .ACCOUNTANT, .CRICKET, .DATE, .DOWNLOAD, .FAITH, .LOAN, .MEN, .PARTY, .RACING, .REVIEW, .SCIENCE, .STORAGE en .WIN. Deze TLD's bevinden zich in een handelsmerkclaimsperiode van onbepaalde duur. Momenteel worden domeinen in deze 13 naamruimten die handelsmerkclaims hebben, als niet -beschikbaar beschouwd. Domeinen zonder handelsmerkclaims kunnen normaal worden gekocht.

Limieten voor DNS -zonerecords

Om de schaalbaarheid van onze DNS -beheerfuncties voor alle clients te garanderen, implementeren we limieten voor het aantal records dat in een enkele zone kan worden gemaakt. Vanaf 28 april 2020 kunnen standaard DNS -klanten maximaal 500 records per zone maken en premium DNS -klanten kunnen maximaal 1500 records per zone maken. Deze wijziging heeft invloed op de volgende eindpunten:

PUT/v1/domains/ {domain} /records PUT/v1/domains/ {domain} /records/ {type} PUT/v1/domains/ {domain} /records/ {type} / {name} PATCH/v1/domains/ {domain} /records

Wanneer een van de bovenstaande eindpunten wordt aangeroepen, zullen we evalueren of de aangevraagde update van de zone ertoe leidt dat de zone de recordlimiet overschrijdt. Zo niet, dan zullen we het verzoek normaal verwerken. Als dat het geval is, sturen we een 422 -antwoord met de volgende foutdetails:

code: ZONE_LIMIT_EXCEEDED bericht: Zone mag niet meer dan 500 records bevatten; aangevraagde bewerking overschrijdt de limiet.

Voor zones die momenteel de limiet overschrijden, blijven alle bestaande records intact. Er mogen echter geen nieuwe records worden toegevoegd totdat het totale aantal zonerecords binnen de recordlimiet is gebracht, wat kan worden bereikt met de PUT -methode.

Paginaformaat DNS -zone

Bij het ophalen van records uit een zone wordt de limietparameter gebruikt om het aantal op te halen records aan te geven. Om de schaalbaarheid van het systeem te garanderen, wordt op 28 april 2020 een maximumlimiet van 500 records afgedwongen. Deze wijziging heeft invloed op de volgende eindpunten:

GET/v1/domains/ {domain} /records GET/v1/domains/ {domain} /records/ {type}

Wanneer een aanvraag wordt ontvangen met een limiet groter dan 500, sturen we een 422 -antwoord met de volgende foutdetails:

code: VALUE_OVER bericht: Limiet mag een waarde hebben die niet groter is dan 500.

Gebruikers kunnen nog steeds al hun zonerecords doorlopen in paginagroottes tot 500, met behulp van de offset- en limietparameters.