Verwijder overtollige inodes

Problemen met schijfruimte kunnen worden veroorzaakt door grote bestanden of te veel inodes. Inodes slaan informatie op over bestanden en mappen (mappen), zoals bestandseigendom, toegangsmodus (lezen, schrijven, machtigingen voor uitvoeren) en bestandstype. Het maximale aantal inodes, zoals schijfruimte, wordt ingesteld wanneer de server wordt gemaakt.

Zie inode -gebruik zoeken als je nog geen gebieden hebt gevonden die veel inode gebruiken.

Waarschuwing: dit artikel is bedoeld voor geavanceerde SSH -gebruikers. Als je het doel van een bestand of map niet weet, verwijder deze dan niet. Het verwijderen van systeembestanden of mappen is onomkeerbaar en kan de server kapot maken (alle sites uitschakelen).

Probeer niet om bestanden uit de map /home /virtfs te verwijderen. Deze map is een virtueel bestandssysteem dat wordt gebruikt door WHM/cPanel en gebruikt eigenlijk geen schijfruimte.

1. Schakel beheerderstoegang in op je Gen 3- of Gen 4 -server als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Verbinding maken met mijn server met SSH (Secure Shell).
  3. Schakel over naar de rootgebruiker .
  4. Gebruik cd om naar de map met het inode -probleem te gaan voordat je opdrachten uitvoert om bestanden te verwijderen.
  5. Er zijn verschillende manieren om meerdere bestanden te verwijderen. Hierna volgen enkele veelgebruikte methoden.

Als je een opdracht uitvoert en een foutmelding krijgt als /bin /rm: Argumentenlijst te lang , moet je specifieker zijn met je opdracht (bijv. Bestanden die ouder zijn dan 14 dagen in plaats van alle bestanden).

Om alle bestanden in een map te verwijderen :

zoek/pad/naar/map -type f -exec rm -f{} \;

Gebruik -mtime om te zoeken naar specifieke bestanden die ouder zijn dan 14 dagen en deze te verwijderen:

find /tmp -type f -mtime +14 -exec rm -f{} \;

Gebruik -name om bestanden te verwijderen die de naamgevingsconventie 'sess_ gebruiken{randomstring} ':

find/var/cpanel/php/sessies/ea -php73 -type f -naam 'sess*' -exec rm -f{} \;

Gebruik -mmin om alle bestanden ouder dan 30 minuten te verwijderen:

find/var/cpanel/php/sessies/ea -php73 -type f -mmin +30 -naam 'sess*' -exec rm -f{} \;

Om een map en de inhoud ervan volledig te verwijderen (wees uiterst voorzichtig) :

rm -rf/pad/naar/map
  6. Start je Gen 3- of Gen 4 -server opnieuw op.

Volgende stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu