Schakel moderne verificatie in voor iOS-, iPadOS- en macOS -apparaten die Apple Mail gebruiken

Vanaf december 2022 begint Microsoft met het uitschakelen van basisverificatie voor Exchange Active Sync, of EAS, in Exchange Online. Basisverificatie is een verouderde industriestandaard die binnenkort wordt afgeschaft . Het gebruik ervan maakt het eenvoudiger voor aanvallers om gebruikersreferenties vast te leggen, wat het risico vergroot dat die gestolen inloggegevens opnieuw worden gebruikt voor andere eindpunten of services.

Als jij of iemand in je organisatie Apple Mail gebruikt op een iOS-, iPadOS- of macOS -apparaat, moet je een paar stappen nemen om moderne verificatie in te schakelen. Moderne authenticatie, of OAuth2.0, is veiliger en ondersteunt meervoudige authenticatie, of MFA, met moderne methoden zoals eenmalige sms-berichten en authenticator-apps.

Ontdek wat je moet doen op basis van je apparaat:

Als je de stappen op je iOS- of iPadOS -apparaat niet kunt volgen, los je veelvoorkomende problemen op:

Ik gebruik Apple Mail op een Mac -computer

Nadat basisverificatie voor EAS is uitgeschakeld voor je organisatie, wordt je door Apple Mail gevraagd om je e-mailwachtwoord voor Microsoft 365 opnieuw in te voeren. Na het voltooien van het aanmeldingsproces, schakelt je apparaat automatisch over naar moderne verificatie. Je computer moet macOS -versie 10.14 of hoger gebruiken.

Als je niet wordt gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren of als je je e-mail niet kunt zien, moet je je account verwijderen en vervolgens opnieuw toevoegen vanuit Apple Mail op je computer om moderne verificatie in te schakelen.

1. Om je e -mail uit Apple Mail te verwijderen, open je de Mail -app op je computer.
  2. Ga naar Mail in de linkerbovenhoek. Selecteer Instellingen en vervolgens Accounts .
  3. Selecteer een account en vervolgens - Verwijderen .
  4. Ga naar Mail om je account opnieuw toe te voegen. Selecteer Account toevoegen , vervolgens Microsoft Exchange en voer vervolgens je accountgegevens in.
    • Als je wordt gevraagd naar je accounttype, moet je Werk of School kiezen, niet Persoonlijk , om door te gaan.
    • Als je meer hulp nodig hebt bij het opnieuw toevoegen van je account, bekijk dan onze stappen voor het instellen van Apple Mail op een Mac .

Nadat je je e-mailaccount hebt verwijderd en opnieuw hebt toegevoegd, wordt automatisch moderne verificatie gebruikt.

Ik gebruik de Apple Mail -app op een iOS- of iPadOS -apparaat

Op basis van je versie van iOS of iPadOS moet je een paar stappen nemen om moderne verificatie in te schakelen.

1. Ga op je apparaat naar de app Instellingen .
  2. Tik op Algemeen , vervolgens op Info en vervolgens op iOS -versie (op een iPad wordt je iPadOS -versie mogelijk weergegeven als Softwareversie nadat je Over hebt geselecteerd).
  3. Selecteer het juiste tabblad op basis van je versie van iOS of iPadOS en volg de stappen:

1. Nadat Microsoft basisverificatie voor EAS in je organisatie heeft uitgeschakeld, vraagt de Apple Mail-app je om je Microsoft 365-e-mailwachtwoord opnieuw in te voeren.
    2. Voltooi het aanmeldingsproces met je Microsoft 365-e-mailaccount.
      • Mogelijk wordt u gevraagd om enkele machtigingen te verlenen. Selecteer Accepteren om je e -mail op je apparaat te blijven gebruiken. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.
    1. Upgrade naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS op je apparaat (15.6 of hoger).
    2. Nadat Microsoft basisverificatie voor EAS in je organisatie heeft uitgeschakeld, vraagt de Apple Mail-app je om je Microsoft 365-e-mailwachtwoord opnieuw in te voeren.
      Opmerking: je wordt mogelijk door de Apple Mail-app gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren voordat je je apparaat upgradet naar de nieuwste iOS-versie. Je moet echter upgraden naar de nieuwste versie voordat je wachtwoord wordt geaccepteerd.
    3. Voltooi het aanmeldingsproces met je Microsoft 365-e-mailaccount.
      • Mogelijk wordt u gevraagd om enkele machtigingen te verlenen. Selecteer Accepteren om je e -mail op je apparaat te blijven gebruiken. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.

Nadat het aanmeldingsproces is voltooid, begint je apparaat automatisch met moderne verificatie.

Terug naar boven

Ik heb mijn wachtwoord opnieuw ingevoerd, maar er wordt nog steeds om gevraagd

Als de Apple Mail-app je blijft vragen om je wachtwoord opnieuw in te voeren, moet je de apparaatinstellingen doorlopen.

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat.
  2. Scroll naar beneden. Tik op Mail en vervolgens op Accounts .
  3. Tik op je e-mailaccount en selecteer Wachtwoord opnieuw invoeren .
    voorbeeld godaddy-account met de knop wachtwoord opnieuw invoeren
  4. Voer je wachtwoord in en voltooi het aanmeldingsproces. Als je nog steeds wordt gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren, meld je je aan bij Outlook op het web om te controleren of het juist is of stel je het opnieuw in .
    • Mogelijk wordt u gevraagd om enkele machtigingen te verlenen. Selecteer Accepteren om je e -mail op je apparaat te blijven gebruiken. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.

Wanneer je klaar bent, begint je apparaat automatisch met moderne verificatie.

Ik kan niet upgraden naar de nieuwste iOS- of iPadOS -versie

Als je iOS- of iPadOS-versie 15.5 of eerder gebruikt en niet kunt upgraden naar de nieuwste versie, moet je je e-mailaccount verwijderen en opnieuw toevoegen op je apparaat. Je apparaat moet iOS -versie 11 of iPadOS -versie 13.1 of hoger gebruiken om deze stappen te volgen.

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat om je e -mail te verwijderen.
  2. Scroll naar beneden. Tik op Mail en vervolgens op Accounts .
  3. Tik op je e -mailaccount, vervolgens op Account verwijderen en vervolgens op Verwijderen van mijn iPhone of Verwijderen van mijn iPad . Je e -mailaccount wordt van je apparaat verwijderd.
  4. Om je e-mail opnieuw toe te voegen, ga je naar de app Instellingen op je apparaat.
  5. Scroll naar beneden. Tik op Mail en vervolgens op Accounts .
  6. Tik op Account toevoegen en vervolgens op Microsoft Exchange .
  7. Voer je e -mailadres en een beschrijving in en tik op Volgende .
  8. Voer je wachtwoord in en tik vervolgens op Aanmelden . (Mogelijk moet je je accounttype kiezen als Werk of School , niet Persoonlijk , om door te gaan.)
  9. Mogelijk wordt u gevraagd om machtigingen te accepteren. Tik op Accepteren om door te gaan. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.
  10. Nadat je e-mailaccount is geverifieerd, moet je bevestigen welke e-mailgerelateerde gegevens je wilt synchroniseren met je apparaat.
  11. Tik op Opslaan . Je account wordt opnieuw toegevoegd aan je apparaat.

Nadat je je e-mailaccount hebt verwijderd en opnieuw hebt toegevoegd aan je apparaat, wordt automatisch moderne verificatie gebruikt.

Terug naar boven