Schakel moderne verificatie in voor iOS-, iPadOS- en macOS -apparaten met Apple Mail of Outlook voor Mac

In 2023 heeft Microsoft basisverificatie uitgeschakeld voor Exchange Active Sync (EAS) en Exchange Web Services (EWS) in Exchange Online. Basisverificatie is een verouderde industriestandaard met verhoogde beveiligingsrisico's voor aanvallers die gebruikersreferenties vastleggen.

Iedereen in je organisatie met een iOS-, iPadOS- of macOS -apparaat dat Apple Mail of Outlook voor Mac gebruikt, moet moderne verificatie of OAuth 2.0 inschakelen. Het is veiliger dan basisauthenticatie en ondersteunt meervoudige authenticatie (MFA) met moderne methoden zoals eenmalige sms-berichten en authenticator-apps.

Selecteer je e -mailplatform en apparaat om te zien wat je moet doen:

Als je de stappen op je iOS- of iPadOS -apparaat niet kunt volgen, los je veelvoorkomende problemen op:

Ik gebruik Outlook op een Mac -computer

Nadat basisverificatie is uitgeschakeld voor je organisatie, kan Outlook je vragen om je Microsoft 365-e-mailwachtwoord opnieuw in te voeren, waardoor je apparaat automatisch wordt overgeschakeld naar moderne verificatie. Je computer moet macOS -versie 10.15 of hoger gebruiken.

Als je je e-mail niet kunt zien of niet wordt gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren, kun je door het verwijderen en opnieuw toevoegen van je account in Outlook op je computer moderne verificatie inschakelen:

1. Om je account uit Outlook voor Mac te verwijderen, open je de Outlook -app op je computer.
  2. Selecteer in de linkerbovenhoek Outlook , vervolgens Voorkeuren en vervolgens Accounts .
  3. Selecteer een account en vervolgens - (min).
  4. Om te bevestigen dat je je account wilt verwijderen, selecteer je Afmelden .
  5. Als je je account opnieuw aan Outlook wilt toevoegen, selecteer je in de linkerbovenhoek Outlook , vervolgens Voorkeuren en vervolgens Accounts .
  6. Selecteer + (plus) en vervolgens Nieuw account .
    • Mogelijk moet je je accounttype kiezen als Werk of School (niet Persoonlijk ) om door te gaan.
  7. Voer je e -mailadres in en selecteer Doorgaan .
  8. Voer je e -mailwachtwoord in en selecteer Aanmelden .
  9. Als je beheerder meervoudige verificatie heeft ingeschakeld, verifieer dan je account of stel de verificatie-app in.
  10. Selecteer Gereed .

Nadat je je e-mailaccount hebt verwijderd en opnieuw hebt toegevoegd, wordt automatisch moderne verificatie gebruikt.

Terug naar boven

Ik gebruik Apple Mail op een Mac -computer

Nadat basisverificatie is uitgeschakeld voor je organisatie, kan Apple Mail je vragen om je Microsoft 365-e-mailwachtwoord opnieuw in te voeren, waardoor je apparaat automatisch wordt overgeschakeld naar moderne verificatie. Je computer moet macOS -versie 10.15 of hoger gebruiken.

Als je je e-mail niet kunt zien of niet wordt gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren, kun je door het verwijderen en opnieuw toevoegen van je account in Apple Mail op je computer moderne verificatie inschakelen:

1. Om je e -mail uit Apple Mail te verwijderen, open je de Mail -app op je computer.
  2. Selecteer in de linkerbovenhoek Mail , vervolgens Instellingen en vervolgens Accounts .
  3. Selecteer een account en vervolgens - Verwijderen .
  4. Als je je account opnieuw wilt toevoegen, selecteer je in de linkerbovenhoek Mail en vervolgens Account toevoegen .
  5. Selecteer Microsoft Exchange en Doorgaan .
  6. Voltooi het aanmeldingsproces met je Microsoft 365-e-mailaccount.
    • Mogelijk moet je je accounttype kiezen als Werk of School (niet Persoonlijk ) om door te gaan.
    • Zie Apple Mail instellen op een Mac voor meer hulp bij het opnieuw toevoegen van je account.

Nadat je je e-mailaccount hebt verwijderd en opnieuw hebt toegevoegd, wordt automatisch moderne verificatie gebruikt.

Terug naar boven

Ik gebruik de Apple Mail -app op een iOS- of iPadOS -apparaat

Op basis van je versie van iOS of iPadOS moet je een paar stappen nemen om moderne verificatie in te schakelen.

1. Ga op je apparaat naar de app Instellingen .
  2. Tik op Algemeen , vervolgens op Info en vervolgens op iOS -versie (op een iPad wordt je iPadOS -versie mogelijk weergegeven als Softwareversie nadat je Over hebt geselecteerd).
  3. Selecteer het juiste tabblad op basis van je versie van iOS of iPadOS en volg de stappen:

1. Nadat Microsoft basisverificatie voor je organisatie heeft uitgeschakeld, vraagt de Apple Mail-app je om je Microsoft 365-e-mailwachtwoord opnieuw in te voeren.
    2. Voltooi het aanmeldingsproces met je Microsoft 365-e-mailaccount.
      • Mogelijk wordt u gevraagd om enkele machtigingen te verlenen. Selecteer Accepteren om je e -mail op je apparaat te blijven gebruiken. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.
      • Zie Apple Mail instellen op een iPhone of iPad voor meer hulp bij het opnieuw toevoegen van je account.
    1. Upgrade naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS op je apparaat (15.6 of hoger).
    2. Nadat Microsoft basisverificatie voor je organisatie heeft uitgeschakeld, vraagt de Apple Mail-app je om je Microsoft 365-e-mailwachtwoord opnieuw in te voeren.
      Opmerking: je wordt mogelijk door de Apple Mail-app gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren voordat je je apparaat upgradet naar de nieuwste iOS-versie. Je moet echter upgraden naar de nieuwste versie voordat je wachtwoord wordt geaccepteerd.
    3. Voltooi het aanmeldingsproces met je Microsoft 365-e-mailaccount.
      • Mogelijk wordt u gevraagd om enkele machtigingen te verlenen. Selecteer Accepteren om je e -mail op je apparaat te blijven gebruiken. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.
      • Zie Apple Mail instellen op een iPhone of iPad voor meer hulp bij het opnieuw toevoegen van je account.

Nadat het aanmeldingsproces is voltooid, begint je apparaat automatisch met moderne verificatie.

Terug naar boven

Ik heb mijn wachtwoord opnieuw ingevoerd, maar Apple Mail vraagt me nog steeds

Als de Apple Mail-app je blijft vragen om je wachtwoord opnieuw in te voeren, moet je de apparaatinstellingen doorlopen.

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat.
  2. Scroll naar beneden. Tik op Mail en vervolgens op Accounts .
  3. Tik op je e-mailaccount en selecteer Wachtwoord opnieuw invoeren .
    voorbeeld godaddy-account met de knop wachtwoord opnieuw invoeren
  4. Voer je wachtwoord in en voltooi het aanmeldingsproces. Als je nog steeds wordt gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te voeren, meld je je aan bij Outlook op het web om te controleren of het juist is of stel je het opnieuw in .
    • Mogelijk wordt u gevraagd om enkele machtigingen te verlenen. Selecteer Accepteren om je e -mail op je apparaat te blijven gebruiken. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.

Wanneer je klaar bent, begint je apparaat automatisch met moderne verificatie.

Terug naar boven

Ik kan niet upgraden naar de nieuwste iOS- of iPadOS -versie

Als je iOS- of iPadOS-versie 15.5 of eerder gebruikt en niet kunt upgraden naar de nieuwste versie, moet je je e-mailaccount verwijderen en opnieuw toevoegen. Je apparaat moet iOS -versie 11 of iPadOS -versie 13.1 of hoger gebruiken.

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat om je e -mail te verwijderen.
  2. Scroll naar beneden. Tik op Mail en vervolgens op Accounts .
  3. Tik op je e -mailaccount, vervolgens op Account verwijderen en vervolgens op Verwijderen van mijn iPhone of Verwijderen van mijn iPad . Je e -mailaccount wordt van je apparaat verwijderd.
  4. Om je e-mail opnieuw toe te voegen, ga je naar de app Instellingen op je apparaat.
  5. Scroll naar beneden. Tik op Mail en vervolgens op Accounts .
  6. Tik op Account toevoegen en vervolgens op Microsoft Exchange .
  7. Voer je e -mailadres en een beschrijving in en tik op Volgende .
  8. Voer je wachtwoord in en tik vervolgens op Aanmelden . (Mogelijk moet je je accounttype kiezen als Werk of School , niet Persoonlijk , om door te gaan.)
  9. Mogelijk wordt u gevraagd om machtigingen te accepteren. Tik op Accepteren om door te gaan. Als je een beheerder bent, selecteer je het selectievakje naast Toestemming namens je organisatie , zodat je andere gebruikers deze prompt niet zien.
  10. Nadat je e-mailaccount is geverifieerd, moet je bevestigen welke e-mailgerelateerde gegevens je wilt synchroniseren met je apparaat.
  11. Tik op Opslaan . Je account wordt opnieuw toegevoegd aan je apparaat.

Nadat je je e-mailaccount hebt verwijderd en opnieuw hebt toegevoegd aan je apparaat, wordt automatisch moderne verificatie gebruikt.

Terug naar boven