Schakel PHPMail -logboekregistratie in met WHM

Voor een beter idee van welke specifieke scripts binnen een cPanel-account e-mail verzenden, kun je de ingebouwde e-maillogboekfunctie van PHP inschakelen.

Opmerking: Met de onderstaande instructies wordt PHPMail -logboekregistratie ingeschakeld voor één domein. Mogelijk moet je dit proces herhalen als je meerdere domeinen hebt die SPAM verzenden.

1. Meld je aan bij WHM
  2. Ga naar de sectie Account weergeven van WHM en ga naar cPanel voor het account in kwestie.
  3. Open Bestandsbeheer en ga naar de map public_html .
  4. Maak een bestand in de map public_html met de naam .user.ini . Als er al een bestaat, klik je met de rechtermuisknop en bewerk je het bestand.
  5. Voeg de volgende regel toe aan het bestand:
    mail.log = /home/[CPANELUSERNAMEstrong>/phpmail.log
  6. Velen moeten Apache opnieuw opstarten om er zeker van te zijn dat de wijzigingen van kracht worden.
  7. Zodra een logboekbestand is gegenereerd, kunt u dit openen vanuit Bestandsbeheer. Je kunt het logbestand downloaden of erop klikken in Bestandsbeheer om het te bekijken.

In ons voorbeeld hieronder is een script met de naam nastyscript.php verantwoordelijk voor alle recente e -mail van dit account.
  8. Dit stelt je in staat om de bron van de SPAM te achterhalen en te bepalen of het een kwaadaardig of legitiem script is.
  9. Opmerking: als het niet wordt gestopt, gaat het loggen van PHP -mail voor onbepaalde tijd door, wat kan leiden tot problemen met de schijfruimte. Zorg ervoor dat je het .user.ini -bestand of de regel die is toegevoegd om PHP -mail () -registratie in te schakelen, verwijdert wanneer je klaar bent met het oplossen van problemen.

Verwante stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .