Gen 4 VPS en dedicated Servers Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Schakel PHPMail -logboekregistratie in Plesk Linux in

Je kunt een script dat PHPMail () verzendt isoleren met behulp van de ingebouwde e-maillogboekfunctie van PHP. Met Plesk kun je PHPMail () -logboeken inschakelen per domein of voor meerdere domeinen met dezelfde versie van PHP.

Inschakelen voor één domein

• Meld je aan bij Plesk .
  • Selecteer Websites en domeinen in het menu aan de linkerkant.
  • Selecteer het domein.
  • Selecteer PHP -instellingen .
  • Scrol naar beneden en zoek het vak met de tekst Aanvullende configuratierichtlijnen . Voeg de instructie toe om e -maillogboeken in te schakelen door een absoluut pad naar het logbestand en de bestandsnaam op te geven:
    mail.log = /var/www/vhosts/coolexample.com/phpmail.log

Voer dit in het vak Aanvullende configuratierichtlijnen in en klik op Toepassen . Als PHPMail () wordt gebruikt, wordt automatisch een logboekbestand gemaakt.

• Als er eenmaal een logboekbestand is gegenereerd, kun je dit logboek openen vanuit Plesk -bestandsbeheer.

Als je SSH -toegang hebt, kun je de gegevens manipuleren om veelgebruikte scripts te vinden. Om aan de slag te gaan, moet je beheerderstoegang inschakelen op je Gen 3- of Gen 4 -server (als je dat nog niet hebt gedaan), verbinding maken met SSH en overschakelen naar de rootgebruiker .

Voer het volgende uit om scripts te vinden met PHPMail ():

[root@server ~]# cat /var/www/vhosts/coolexample.com/phpmail.log | awk '{print $ 6}' | cut -c 2- | uniq -c | cut -f1 -d ':' 1255 /var/www/vhosts/coolexample.com/httpdocs/wp-content/uploads/2020/05/spamscript.php 544 /var/www/vhosts/coolexample.com/httpdocs/wp -content/morespam.php

Inschakelen voor meerdere domeinen

Opmerking: om een PHPMail () -logboek in te schakelen voor alle domeinen, moet je SSH gebruiken. Als je niet bekend bent met SSH, volg dan de instructies voor één domein.

• Meld je aan bij Plesk .
  • Klik op de startpagina van Plesk op Extra en instellingen .
  • Selecteer PHP -instellingen .

• Selecteer de versie van PHP waarvoor je een logboek wilt genereren. Onze site draait PHP 7.3 als een FPM -toepassing.

• Selecteer het tabblad met de tekst php.ini
  • Zoek naar mail.log in het php.ini -bestand. Verwijder de ; (puntkomma) vanaf het begin van de regel en geef op waar je het PHP mail () -logboek wilt opslaan. Gebruik de map /tmp van de server om problemen met machtigingen tussen domeinen te voorkomen.

• Selecteer OK om op te slaan.
  • Maak nu verbinding met je server via SSH en schakel over naar de rootgebruiker .
  • Vervolgens moet je het e -maillogbestand maken en het de juiste machtigingen geven, zodat alle Plesk -abonnementen ernaar kunnen schrijven.
    [root@server ~]# touch /tmp/phpmail.log && chmod 777 /tmp/phpmail.log
  • Als er eenmaal een logboekbestand is gegenereerd, kun je het logboek analyseren op veelgebruikte e -mailscripts.
    cat /path/to/phpmail.log | awk '{print $ 6}' | cut -c 2- | uniq -c | cut -f1 -d ':'

• Waarschuwing: schakel logboekregistratie uit als je klaar bent! Als het niet wordt gestopt, gaat de PHPMail -registratie voor onbepaalde tijd door en wordt mogelijk de schijfruimte van je server maximaal benut.

Verwante stappen

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .