Schakel secundaire DNS in met GoDaddy -naamservers als secundaire naamservers

Secundaire DNS stelt je in staat om automatisch een back -up te maken van het DNS -zonebestand van je domein op een tweede set naamservers. De secundaire set naamservers heeft een zonebestand dat identiek is aan de primaire naamservers, en als de primaire set uitvalt, verzendt de secundaire DNS automatisch aanvragen naar de secundaire set. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Als je de naamservers van GoDaddy wilt gebruiken als secundaire naamservers, moet je ervoor zorgen dat je eigen naamservers zijn ingesteld als de primaire naamservers. Je moet je primaire naamserver inschakelen om AXFR-aanvragen van IP-bereiken 50.63.22.0-50.63.22.255 en 208.109.132.0-208.109.132.255 toe te staan. Stel voor de beste prestaties je primaire systeem in om NOTIFY -berichten te verzenden op 97.74.112.1 en/of 97.74.112.2.

Opmerking: Als je de naamservers van GoDaddy instelt als secondair, wordt je zonebestand alleen-lezen. Alle DNS -wijzigingen moeten worden aangebracht in de primaire naamserver.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer domein
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen .
  4. Selecteer Secundaire DNS in hetmeer menupictogram Meer menu.
    selecteer secundaire dns
  5. Selecteer Aan onder Ingeschakeld .
  6. Selecteer Secundair in het vervolgkeuzemenu Zone configureren als.
  7. Selecteer TOEVOEGEN onder Primair toewijzen en voer vervolgens de gegevens voor elke sectie in:
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw primaire naamservers in.
    • Eind -IP -adres: Voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw primaire naamservers.
    • TSIG -type : Selecteer het algoritme (hash -functie) dat moet worden gebruikt voor het verifiëren van uw transacties. Als je TSIG niet wilt gebruiken, selecteer je Geen .
    • TSIG -naam : Voer een unieke naam in voor de TSIG -sleutel.
    • TSIG -waarde : Voer een waarde in voor de TSIG -sleutel. Deze waarde is een wachtwoord dat door beide naamservers wordt gedeeld en gebruikt om aanvragen te verifiëren.
  8. Selecteer TOEVOEGEN onder Melding toestaan van: en voer vervolgens de gegevens voor elke sectie in:
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw primaire naamservers in.
    • Eind -IP -adres: Voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw primaire naamservers.
  9. Selecteer Bijwerken en vervolgens Toepassen om je wijzigingen op te slaan.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Verwante stap

• Als je van gedachten verandert, kun je de secundaire DNS op elk moment uitschakelen.