Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Secundaire DNS inschakelen met GoDaddy -naamservers als masters

Secundaire DNS stelt je in staat om automatisch een back -up te maken van het zonebestand van je domein op een tweede set naamservers. Als de eerste set naamservers uitvalt, stuurt deze automatisch aanvragen naar de back -ups, die een zonebestand hebben dat identiek is aan de hoofd -naamservers. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Om GoDaddy -naamservers te gebruiken als de master (primaire) naamservers, moet je ervoor zorgen dat je eigen naamservers zijn ingesteld als de secundaire (secundaire) naamservers. Je moet je eigen naamservers configureren als de slaaf (secundair) en instellen om AXFR -query's te maken van 97.74.112.1 en/of 97.74.112.2.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domeinnaam in de lijst om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer onder Geavanceerde functies Secundaire DNS .
  5. Selecteer Aan onder Ingeschakeld .
  6. Selecteer Master in het vervolgkeuzemenu Zone configureren als.
  7. Selecteer onder Slaves toewijzen de optie TOEVOEGEN .
  8. Voer de gegevens voor elke sectie in:
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw slaaf -naamservers in.
    • Eind -IP -adres: voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik voor uw slaaf -naamservers in.
    • TSIG -type : Selecteer het algoritme (hash -functie) dat moet worden gebruikt voor het verifiëren van uw transacties. Als je TSIG niet wilt gebruiken, selecteer je Geen .
    • TSIG -naam : Voer een unieke naam in voor de TSIG -sleutel.
    • TSIG -waarde : Voer een waarde in voor de TSIG -sleutel. Deze waarde is een wachtwoord dat door beide naamservers wordt gedeeld en gebruikt om aanvragen te verifiëren.
  9. Selecteer Bijwerken en vervolgens Toepassen om je wijzigingen op te slaan.

Het kan 24 - 48 uur duren voordat alle DNS -wijzigingen volledig zijn bijgewerkt op wereldwijde netwerken.

Verwante stap

• Je wilt je DNS -slaafservers testen om er zeker van te zijn dat ze de zone van ons met succes overdragen, en dat ze autoritair reageren op je DNS -zonerecord wanneer er rechtstreeks naar wordt gevraagd.

Meer informatie

• Voeg handmatig een NS -record toe aan je zonebestand.