Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Secundaire DNS inschakelen met GoDaddy -naamservers als slaven

Secundaire DNS stelt je in staat om automatisch een back -up te maken van het zonebestand van je domein op een tweede set naamservers. Als de eerste set naamservers uitvalt, stuurt deze automatisch aanvragen naar de back -ups, die een zonebestand hebben dat identiek is aan de hoofd -naamservers. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Om de naamservers van GoDaddy te gebruiken als de secundaire naamservers, moet je ervoor zorgen dat je eigen naamservers zijn ingesteld als de primaire naamservers. Je moet je hoofd-naamserver inschakelen om AXFR-aanvragen van IP-bereiken 50.63.22.0-50.63.22.255 en 208.109.132.0-208.109.132.255 toe te staan. Stel voor de beste prestaties je master in om NOTIFY -berichten te verzenden naar 97.74.112.1 en/of 97.74.112.2.

Opmerking: als je de naamservers van GoDaddy instelt als slaven, wordt je zonebestand alleen-lezen. Alle DNS -wijzigingen moeten worden aangebracht in de hoofd -naamserverset.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domeinnaam in de lijst om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer onder Geavanceerde functies Secundaire DNS .
  5. Selecteer Aan onder Ingeschakeld .
  6. Selecteer Slaaf in het vervolgkeuzemenu Zone configureren als.
  7. Selecteer TOEVOEGEN hieronder Master's aanwijzen en voer vervolgens de gegevens voor elke sectie in:
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw hoofd -naamservers in.
    • Eind -IP -adres: voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw hoofd -naamservers.
    • TSIG -type : Selecteer het algoritme (hash -functie) dat moet worden gebruikt voor het verifiëren van uw transacties. Als je TSIG niet wilt gebruiken, selecteer je Geen .
    • TSIG -naam : Voer een unieke naam in voor de TSIG -sleutel.
    • TSIG -waarde : Voer een waarde in voor de TSIG -sleutel. Deze waarde is een wachtwoord dat door beide naamservers wordt gedeeld en gebruikt om aanvragen te verifiëren.
  8. Selecteer TOEVOEGEN onder Melding toestaan van: en voer vervolgens de gegevens voor elke sectie in:
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw hoofd -naamservers in.
    • Eind -IP -adres: voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw hoofd -naamservers.
  9. Selecteer Bijwerken en vervolgens Toepassen om je wijzigingen op te slaan.

Het kan 24 - 48 uur duren voordat alle DNS -wijzigingen volledig zijn bijgewerkt op wereldwijde netwerken.

Meer informatie

• Als je van gedachten verandert, kun je de secundaire DNS op elk moment uitschakelen.